Η Ομόνοια μπροστά στην ανατολή μιας νέας εποχής

Σε διοικητικό-οικονομικό επίπεδο η τομή στη σύγχρονη ιστορία της Ομόνοιας έγινε με τη σύσταση εταιρείας και την ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον Σταύρο Παπασταύρου.

Αν γι’ αυτό θα χρειαστεί ν’ αποφανθεί ο ιστορικός του μέλλοντος, σε αγωνιστικό επίπεδο τα πράγματα είναι κρυστάλλινα καθαρά. Με επικράτηση επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΓΣΠ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «πράσινοι» δεν αλλάζουν (ανεβαίνουν) απλώς επίπεδο, αλλά εισέρχονται σε μια νέα εποχή.

Μετά την πρώτη θέση στην αγωνιστική περίοδο 2019/20 η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ θα πιστωθεί και την παρθενική παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης αποτινάσσοντας οριστικά ένα στίγμα και κλείνοντας μια ανοικτή πληγή.

Το «τριφύλλι» θα επιβεβαιώσει το νέο του στάτους, το οποίο θα είναι πολύ πιο φιλόδοξο, πολύ πιο ευρωπαϊκό και, ασφαλώς, πολύ πιο ελκυστικό για ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα «κλειδώνει» τουλάχιστον οκτώ εκατομμύρια σε έσοδα μόνον από τα πριμ της UEFA, τα οποία θα διπλασιαστούν σε περίπτωση εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόκειται για ποσά που, ακόμη κι αν δεν απαλείφουν μονομιάς το χρέος, σίγουρα δημιουργούν νέα οικονομικά δεδομένα για το σύλλογο και του ανοίγουν προοπτικές, οι οποίες μέχρι πρότινος ίσως και να του ήταν αδιανόητες.

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους το παιχνίδι με τον πρωταθλητή Σερβίας, ο οποίος «τρέχει» ένα σερί 14 επικρατήσεων στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, αποτελεί ορόσημο.

Μια πόρτα, που -αν ξεκλειδωθεί- ανοίγει το δρόμο σε μια νέα εποχή. Το στοίχημα για τον Μπεργκ και τους παίκτες του είναι να το δουν όσο λιγότερο γίνεται ως ένα αβάσταχτο βάρος, το οποίο πρέπει να διαχειριστούν, και όσο το δυνατόν περισσότερο ως μια ευκαιρία που έχουν τη δυνατότητα να αρπάξουν.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο