Η ιστορική νίκη του ανανεωμένου ΑΠΟΕΛ

Η πολύ καλή εμφάνιση και η νίκη του ΑΠΟΕΛ στο Καζακστάν επί της Καϊσάρ με 4-1, επανέφερε τα χαμόγελα αισιοδοξίας σε κόσμο και διοίκηση. Ο δεύτερος υποχρεωτικός προγραμματισμός, διέγραψε το κάκιστο βασικό στελέχωμα, έδωσε ποιότητα και δυναμική στους γαλαζοκίτρινους και τους μετέτρεψε σε νέα ομάδα.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του ανανεωμένου ΑΠΟΕΛ είναι θετικότατα. Τρίποντο επί της ΑΕΛ και μεγάλη σε έκταση νίκη με ανατροπή κόντρα στην Καϊσάρ με 4-1. Το τέρμα του Ντε Βινσέντι που έγραψε τον επίλογο του αγώνα στο Καζακστάν έχει τη σημασία του. Ξεχωριστή και ιστορική. Κι’ αυτό διότι οι γαλαζοκίτρινοι σημείωσαν μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση ευρωπαϊκή νίκη τους εκτός έδρας.

Η πιο πετυχημένη κυπριακή ομάδα στην Ευρώπη, με τεράστιες προκρίσεις και με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες, μόλις τρεις φορές σημείωσε τέσσερα τέρματα και άνω σε ευρωπαϊκό παιχνίδι εκτός Κύπρου. Και είναι η πρώτη φορά που τα πέτυχε από τότε που γράφει διαδοχικές χρυσές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας, δηλαδή από την περίοδο 2008-09.

Η προηγούμενη νίκη με τέσσερα ή και περισσότερα γκολ σημείωθηκε το 2006 επί της Μουράτα (4-0) και η πρώτη κόντρα στη Σάντοϊ Φερόε (5-1) το καλοκαίρι του 1996.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο