«Τα ίδια πέρασα και στην Ελλάδα, από τις μεγαλύτερες αδικίες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμφανίστηκε απογοητευμένος από την επιβολή αποκλεισμού της Αλ Χιλάλ στο Ασιατικό Champions League λόγω των 13 κρουσμάτων κορονοϊού σε ποδοσφαιριστές της.

Η Αλ Χιλάλ δεν κατάφερε να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ποδοσφαιριστών της στο ματς με την Σαμπάμπ Αλ Αχλί με συνέπεια το ματς να κατακυρωθεί εις βάρος της και να αποβληθεί από την διοργάνωση.

Ο σύλλογος από τη Σαουδική Αραβία παρατάχθηκε με 9 ποδοσφαιριστές και δύο τερματοφύλακες  και βάσει κανονισμών δεν δύναται να υπερασπιστεί το στέμμα της.

Ο Ρουμάνος προπονητής έκανε λόγο για μια από τις μεγαλύτερες αδικίες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ενώ αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ.

«Είναι μια από τις μεγαλύτερες αδικίες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Δεν υπήρχε βιασύνη, η διοργάνωση τελειώνει τον Δεκέμβριο και υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνουν παιχνίδια. Προσπαθήσαμε ακόμη και να βρεθούμε στο γήπεδο, με 9 παίκτες.

Το Champions League χωρίζεται σε δύο περιοχές, Ανατολή και Δύση. Στην Ανατολή δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να παίζουν, θα το κάνουν σε έναν μήνα. Eμάς γιατί μας αποκλείουν; Είμαστε η Αλ Χιλάλ, η πρωταθλήτρια. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα πίσω από αυτό, έτσι ώστε κάποιος άλλος να μπορεί να κερδίσει εύκολα αυτήν την διοργάνωση», τόνισε αρχικά προσθέτοντας:

«Είναι ένα μείγμα συναισθημάτων. Πέρασα σχεδόν τα ίδια και στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ, όταν πήραμε τον πρώτο μας τίτλο το 2018. Τώρα; Νιώθω πολύ μεγάλη απογοήτευση, αφού είμαστε πρωταθλητές Ασίας, κερδίσαμε το εγχώριο πρωτάθλημα πριν από δύο εβδομάδες και ήμασταν πρώτοι στον όμιλο μας. Αυτά μου δίνουν ένα αίσθημα γαλήνης.  

Δεν νιώθω ότι τρελαίνομαι, απλά έχω απογοητευτεί. Θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας στο γήπεδο, αλλά μας αποκλείουν, εν μέσω αδιανόητων συνθηκών. Τρεις αγώνες θα μπορούσαν εύκολα να προγραμματιστούν σε διάστημα τριών μηνών, δεδομένου ότι η φάση των ομίλων στα ανατολικά δεν έχει καν ξεκινήσει».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο