Ο λόγος που δεν δημοσιεύονται τα ονόματα των παικτών με κορωνοϊό

Μολονότι αθροιστικά οι ποδοσφαιριστές που έχει γίνει επισήμως γνωστό ότι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό φτάνουν σχεδόν τις τέσσερις δεκάδες, τα ονόματά τους δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η απάντηση στο «γιατί», το οποίο κρέμεται στα χείλη πολλών ποδοσφαιρόφιλων, ευρίσκεται στο νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, όπως επιβεβαίωσε ο ο αντιπρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Γιάννος Χρυσοστόμου, στον Active.

-Τι σας έχουν πει σχετικά με την δημοσιοποίηση ή όχι των ονομάτων που είναι φορείς του ιού;
-Υπάρχει ο νόμος προστασίας προσωπικών δεδομένων. Το σωματείο μας το εφαρμόζει και αποτελεί ποινικό αδίκημα να δώσουμε στην δημοσιότητα ονόματα φορέων.

-Δηλαδή, ο Ολυμπιακός Πειραιώς, η Μπαρσελόνα, η Μίλαν που το κάνουν παραβιάζουν το νόμο;
-Μπορεί να έχουν δώσει γραπτή εξουσιοδότηση οι ποδοσφαιριστές στα σωματεία για να το κάνουν.

-Όμως δεν θα ήταν πιο ορθό να ανακοινώνονται τα ονόματα; Να ξέρουμε βρε παιδί μου αν ήρθαμε σε επαφή με έναν αθλητή ή με έναν συνάδελφο που νόσησε ώστε να είμαστε προσεχτικοί να μην μεγαλώσουμε την αλυσίδα…
-Αυτά τα ερωτήματα νομίζω πρέπει να τεθούν στην Επίτροπο Προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι δεν είναι εύκολο σε κάποιον που ανακοινώνεις ότι είναι φορέας του κορωνοϊού. Το έχουμε ζήσει εμείς και σας λέω ότι είναι πολύ δύσκολο να λες σε κάποιον να μπει σε καραντίνα και να θυμηθεί τις επαφές όλες που είχε τις τελευταίες μέρες.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο