«Χωρίς εμβόλιο δεν έχει ποδόσφαιρο»

Ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Χριστόφορος Τορναρίτης, μίλησε για το μέλλον του ποδοσφαίρου και τόνισε ότι για να παιχτεί ποδόσφαιρο, θα πρέπει να βρεθεί το εμβόλιο.

Οι δηλώσεις του στο Super Sport FM 104.0:

Για τη συνάντηση με τους παίκτες: «Έχουμε μια συνάντηση με τους παίκτες. Συζητούμε για το περιβόητο θέμα. Η θέση μας είναι, αν τελειώσει το πρωτάθλημα οι παίκτες μας θα πληρωθούν κανονικά. Αν διακοπεί θα πληρωθούν μέχρι τη μέρα που δούλεψαν. Όσοι έχουν μισθό κάτω από 2.000 ευρώ θα τον πάρουν όλο.   Γράφω ένα βιβλίο για την τρέλα και την παραφροσύνη. Λέει η κυβέρνηση να κάνουμε προπονήσεις χωρίς αποδυτήρια. Το καλοκαίρι, κάνουμε προετοιμασία 8 βδομάδες και παίζουμε και 10 φιλικά. Θα είναι έτοιμοι σε ένα μήνα να παίξουν; Είδαμε και τα εγκεφαλάκια που γέμισαν το Instagram και λένε Let’s Play. Αν ξεκινήσουμε 18 Μαΐου σημαίνει θα πάμε τέλη Ιουνίου να παίξουμε. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μανάδες και παππούδες. Για να παιχτεί ένας αγώνας χρειάζονται 200 άτομα. Θα έχουμε τόσους αγώνες. Ένας από αυτούς δεν θα κολλήσει;»

Οι επιστήμονες άναψαν το πράσινο φως για να παίξουμε… «Μα ποιους επιστήμονες να ακούμε; Σε κάποιες χώρες πέτυχαν και σε άλλες απέτυχαν».

Για τον ΠΑΣΠ: «Έχουν παρασύρει τους ποδοσφαιριστές μου. Τους είπαν ότι θα πρέπει να πληρωθούν. Τους έβαλαν να βάλουν φιλμάκια όπως τα ρομπότ. Αν κολλήσει ένας παίκτης και έχουμε θάνατο τι θα λέμε; Ο Νεοφυτίδης έχει μια θέση. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Γράφω ένα βιβλίο που μπορεί να γίνει best seller στη Νέα Υόρκη. Εδώ μου έκαναν ανταρσία, επειδή ήθελαν να αλλάξουν τον φυσιοθεραπευτή. Η αλήθεια υπάρχει το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί. Έχει δύο εκατομμύρια ιούς που περιμένουν. Τούτος ο ιός δεν ήρθε για το χάζι. Ήρθε για να μας εξηγήσει. Θα πάω 18 του μήνα να πω του Βινίσους που έχει δύο παιδιά να ρισκάρει να πάει προπόνηση. Ας σοβαρευτούμε και να μιλήσει λογικά κάποιος από το ΠΑΣΠ. Θα παίζω ως τον Σεπτέμβρη; Μακάρι να βρεθεί το εμβόλιο και να παιχτεί το πρωτάθλημα. Διαφορετικά δεν μπορεί. Μακάρι να βρεθεί τρόπος να παίξουμε και να πάρουν τα λεφτά τους».
Αντέδρασε κάποιος από τους ποδοσφαιριστές: «Βεβαίως έχουμε και αυτά τα τραγικά στον Ολυμπιακό. Θεωρούν την προκαταβολή ως δώρα. Κάποιοι είναι πληρωμένοι μέχρι τον Απρίλιο ακόμα και μέχρι τον Μάη. Πάει και λαλείς τους μαλακίες ο ΠΑΣΠ. Αφού δεν μετρά η προκαταβολή βγάζεις άκρη;. Έμειναν 5-6 παίκτες μέχρι να το καταλάβουν. Είμαι ένας άνθρωπος με σώας τα φρένας. Σε τρεις βδομάδες από σήμερα θα πάμε στα 35 κρούσματα.

Τι πρέπει να γίνει στο πρωτάθλημα μας; «Τέλος για φέτος. Δεν μπορεί να παιχτεί το περσινό πρωτάθλημα. Πρέπει να διακοπεί χθες. Αμέσως. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Να προστατέψουμε τους παππούδες μας. Πάμε όπως τα πρόβατα μέσα στη σφαγή. Μακάρι ο Νεοφυτίδης να βάλει τη λογική πάνω από όλα. Όταν πεθάνει ο πατέρας κάποιου παίκτη θα με θυμηθείτε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσει κάποιος».

Για τη θέση της ΑΕΚ και της Ανόρθωσης για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα:  «Πότε να συνεχιστεί; Ίντα ώρα, ίντα μέρα και πως; Θέλω 6 βδομάδες προετοιμασίας για να μην σπάσουν τα πόδια τους οι ποδοσφαιριστές».
Έπρεπε να θέσει τέλος στο πρωτάθλημα η κυβέρνηση; «Το ποδόσφαιρο έχει συμφέροντα. Κατεβάζει και ανεβάζει κυβερνήσεις».

Πότε να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα; «Να ξεκινήσει με τον Άγιο Βασίλη. Αν και δεν πιστεύω να παίξουμε μέχρι τότε».

Πότε θα γίνει η συνέλευση; «Πρέπει να γίνει χθες. Το θέμα είναι ποιος θα πιάσει πρωτάθλημα. Αμφιβάλλω αν θα παιχθεί και του χρόνου ποδόσφαιρο».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο