Mαγιάρικη 11άδα με Κίπριχ, Τζούριακ, Σέμποκ και... 

Η Ουγγαρία... έστειλε πολλούς παίκτες (και μερικά ηχηρά ονόματα) στο νησί μας. Αρκετοί μάλιστα με την απόδοση τους, μπήκαν σε πολύ καλές σελίδες της ιστορίας του πρωταθλήματος μας, ορισμένοι μάλιστα σε σελίδες σημειωμένες με θαυμαστικά. Με βάση τις θέσεις και με βολικό σχηματισμό κάτι μεταξύ 4-4-2 και 4-2-4, ιδού η κατ' εμάς κορυφαία 11άδα Μαγιάρων. 

Διαβάστε επίσης - Aρχή με Ουζόχο και τέλος με Ομπίκου

ΑΜΥΝΑ: Υπάρχουν αρκετές επιλογές. Καταλήγοντας σε δύο, με βάση θητεία ο Ζόλταν Νάγκι έπαιξε περισσότερο και πέρασε από μία μεγσλη ομάδα την Ανόρθωση. Αλλά ο Γκάμπορ Μπάρτι ήταν και πιο σταθερός και δοκιμάστηκε πολύ περισσότερο παίζοντας στην Πέγεια, όπου μάλιστα υποσκέλησε και άλλο αξιόλογο τερματοφύλακα, τον Νέγκρι. Οπότε πάμε στον Μπάρτι της Πέγειας (και λίγο ΑΕΠ)

Στα στόπερ οπωσδήποτε ο Γκαμπόρ Κορολόφσκι που ρίζωσε εδώ και πήγε πολύ καλά (Ομόνοια, Απόλλων, Άρης).Δίπλα του από όσες επιλογές είδαμε, ο Άντσμ Λάνγκ παρά το μικρό δείγμα μπαίνει, αλλά θα κάνουμε μία μανούβρα. Αφού δεν υπάρχει κλασσικό δεξί μπακ και ο Λανγκ έχει παίξει αρκετές φορές στη θέση,  μας επιτρέπει να τον τοποθετήσουμε εκεί. Οπότε 2ο στόπερ πάει ο διεθνής (20 φορές) Τάμας Γιούχαρ με 2,5 χρονιές (2005-08) και 65 ματς με τη Νέα Σαλαμίνα. Αν και εδώ θυμίζουμε τον Γκέζα Μέσολι, που έπαιξε καλά στην ΑΕΛ πριν 22 χρόνια για μία περίοδο. Αριστερό μπακ, χωρίς συναγωνισμό ο επίσης ερυθρόλευκος Τάμας Ζάμοσι (2004-2008). 

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ: Ακόμη και αν έπαιξαν με διαφορά 1,5 δεκαετίας στην Κύπρο, ταιριάζουν απόλυτα. Ο άρχοντας Ίστβαν Κόζμα του ΑΠΟΕΛ με την τεχνική και το μυαλό στην διετία 95-97 και δίπλα του το απόλυτο πολυεργαλείο ο Λεάντρο, της Ομόνοιας,  βραζιλιάνος μεν στην καταγωγή, αλλά μόνιμος κάτοικος Ουγγαρίας εδώ και 20 χρόνια, αλλά και διεθνής για πολλά χρόνια. 

Στα άκρα τώρα, από την μία ένας παίκτης που έθελξε στην Λεμεσό και λατρεύτηκε, ο εκπληκτικός Γιόζεφ Σέμποκ της ΑΕΛ. Απέναντι υπάρχει ένα δίλημμα. Ο Κάλμαν Κόβατς ήταν μεγάλο όνομα, πολύ μεγάλο την δεκαετία του 90. Στον ΑΠΟΕΛ τηρουμένης της αξίας του, πήγε καλά, αλλά μπορούσε περισσότερα στην μονοετή παρουσία του, έζησε και στην σκιά του Κίπριχ. Ο Ρόλαντ Σάλαϊ έκατσε επίσης ένα χρόνο, τα πήγε εξίσου καλά και πωλήθηκε στην Γερμανία. Οπότε λέμε Σάλαι.

ΕΠΙΘΕΣΗ: Ο Τζόζεφ Κίπριχ ήταν για μία δεκαετία (85-95) ο καλύτερος Μαγιάρος ποδοσφαιριστής πίσω από τον Λάγιος Ντέταρι. Φρόντισε να το δείξει απλόχερα και εδώ με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ (1995-97) ειδικά την πρωτη χρονιά ήταν ασταμάτητος. Δίπλα του ο επίσης μεγάλος γκολτζής Τζόζεφ Τζούριακ της Ομόνοιας (91-93). 

Διευκρινήσεις: Σε όλα τα ρεπορτάζ με all time 11άδες κάποιας χώρας μετράμε την παρουσία (ποσοτική, ποιοτική ή και τα δύο) και όχι το όνομα ή το βιογραφικό. Τις επιλογές σε κάθε θέση (υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχει μία επιλογή.  Άλλοτε καμία, οπότε μεταφέρουμε κάποιον παίκτη, ενώ σε θέσεις με πολλές επιλογές διαλέγουμε τους κατ' εμάς καλύτερους. Μπορεί επίσης να μεταφέρουμε ένα παίκτη στην κατά τεκμήριο 2η θέση του για να φτιάξουμε καλύτερη σύνθεση. 

Ο σχηματισμός είναι βάση των επιλογών. 

Εκεί και όπου μπορούμε ή χρειάζεται χρησιμοποιούμε και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έπαιξαν χρόνια σε μία ξένη χώρα, πήραν υπηκοότητα και έπαιξαν και στην Εθνική της χώρας αυτής. Πχ ο Λεάντρο ή ο Μαρκίνιος.  Αντίθετα σε περιπτώσεις ξένων που πήραν την κυπριακή υπηκοότητα θα χρησιμοποιήσουμε την χώρα καταγωγής τους (πχ Τζούρεφ).

Τέλος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις χρησιμοποιούμε παίκτες που ήρθαν την τρέχουσα χρονιά....

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο