Ματαιώθηκε το Ράλι Βελγίου, λόγω κορονοϊού

Ματαιώθηκε το Ράλι Βελγίου, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί στην περιοχή Ιπρ το Νοέμβριο, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC). Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για το διάστημα 19-22 Νοεμβρίου, ωστόσο σήμερα (30/10) ανακοινώθηκε η ματαίωσή του, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Το Βέλγιο επρόκειτο να φιλοξενήσει φέτος για πρώτη φορά αγώνα του WRC, αλλά οι οδηγίες από την περιφερειακή κυβέρνηση της Δυτικής Φλάνδρας είχαν ως αποτέλεσμα οι διοργανωτές να αναγκαστούν σήμερα να βάλουν... τίτλους τέλους στο προτελευταίο ράλι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Οι αυξανόμενοι αριθμοί κρουσμάτων κορονοϊού στο Βέλγιο έφεραν αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, αλλά έχει αυξηθεί επίσης η πίεση στα νοσοκομεία και στον τομέα της φροντίδας, με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται περαιτέρω περιορισμοί, οι οποίοι καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή του αγώνα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το φετινό WRC θα ρίξει... αυλαία το διάστημα 4-6 Δεκεμβρίου, όταν είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Ράλι της Μόντσα. Ο εν λόγω ασφάλτινος αγώνας προστέθηκε στο καλαντάρι του 2020 στις 9 Οκτωβρίου και θα έχει ως «βάση» του τη φημισμένη πίστα Φόρμουλα Ένα της Μόντσα, που βρίσκεται κοντά στο Μιλάνο, στα βόρεια της Ιταλίας.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο