Ματαιώθηκε το Ράλι Σουηδίας λόγω κορονοϊού

Ο κορονοϊός «έπληξε» το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) του 2021. Και αυτό γιατί, εξαιτίας των αυξανόμενων περιορισμών για την καταπολέμηση της πανδημίας, ματαιώθηκε σήμερα (15/12) το Ράλι Σουηδίας, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο και αποτελούσε τον δεύτερο αγώνα στο καλαντάρι της επόμενης χρονιάς για το WRC. Το Ράλι Σουηδίας ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το διάστημα 11-14 Φεβρουαρίου, ωστόσο το συμβούλιο της περιοχής Βέρμλαντ, όπου θα βρισκόταν η «βάση» του, έκρινε ότι δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική από το να ματαιωθεί ο αγώνας για λόγους ασφάλειας της υγείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αγώνα, Γκλεν Όλσον, δήλωσε ότι τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στη Σουηδία έχουν οδηγήσει σε πιο αυστηρούς περιορισμούς, με αποτέλεσμα το Ράλι να μην μπορεί να διεξαχθεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υψηλής υγειονομικής ασφάλειας που απαιτούνται. «Οι διοργανωτές του Ράλι Σουηδίας, η FIA (σ.σ. η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) και η εταιρία που προβάλλει το WRC κατανοούν πλήρως ότι η υγεία του τοπικού πληθυσμού είναι πρωταρχικής σημασίας και δεσμεύονται σε ένα συλλογικό καθήκον μέριμνας για την προστασία τόσο της κοινότητας του Βέρμλαντ όσο και της οικογένειας του WRC» τόνισε ο Όλσον και συμπλήρωσε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού μας, παρακολουθήσαμε στενά αυτό που είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη κατάσταση με την Covid-19 στην περιοχή. Ενώ φυσικά είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι, αυτή είναι μια απόφαση, την οποία στηρίζουμε».

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το WRC αναφέρει ότι το Ράλι Σουηδίας είναι ο μοναδικός «καθαρός» χειμερινός αγώνας στο καλαντάρι και τονίζει πως η FIA και η εταιρία που προβάλλει το WRC «βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με ένα εναλλακτικό γεγονός και ελπίζουν να κάνουν μια ανακοίνωση σύντομα».

Υπενθυμίζεται ότι το καλαντάρι του WRC για το 2021, το οποίο ανακοινώθηκε στις 9 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει 12 αγώνες (σ.σ. μαζί με το Ράλι Σουηδίας). Επίσης, εκτός από το... κανονικό αγωνιστικό πρόγραμμα του WRC δημοσιοποιήθηκε και μια λίστα με έξι «αναπληρωματικά» Ράλι, εφόσον υπάρξουν προβλήματα με τον κορονοϊό, στην οποία περιλαμβάνεται και το Ράλι Ακρόπολις.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο