Μπάιλς: «Δεν μπορούσα να συγχρονίσω το μυαλό μου με το σώμα μου»

Η κορυφαία Αμερικανίδα γυμνάστρια, Σιμόν Μπάιλς, επιλεγμένη ως ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή της χρονιάς στον κόσμο για το 2021, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Time, όπου μίλησε για την εμπειρία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 Όπως είναι γνωστό, η Μπάιλς προκάλεσε σοκ στον κόσμο του αθλητισμού, όταν ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τη συμμετοχή της από τους τελικούς σε ορισμένα αγωνίσματα, λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας, επιστρέφοντας τελικά από το Τόκιο με ένα χάλκινο μετάλλιο.

 «Αν πάω σε σούπερ μάρκετ ή οπουδήποτε, με συγχαίρουν. θα ήθελα να μάθω γιατί με συγχαίρουν. Για τα γενέθλιά μου, για την επαγγελματική μου καριέρα; Πάντα με συγχαίρουν για τη νίκη. Αλλά τώρα, όμως, είναι σαν να είμαι και εγώ άνθρωπος, σαν να είμαι ευάλωτη. Είναι ωραίο που αναγνωρίζουν τι έχω κάνει, τι κάνω και τι έχω ξεπεράσει» είπε ο Μπάιλς.

 «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήμουν εκτός τόπου, δεν μπορούσα να συγχρονίσω το μυαλό μου με το σώμα μου. Το να αποφασίσω ότι δεν θα αγωνιστώ στους τελικούς στο άλμα, ήταν δύσκολο. Δεν είχα αποχωρήσει ποτέ από Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν παράξενο, γιατί ήξερα ότι δεν μπορούσα να κάνω τις ασκήσεις μου με ασφάλεια. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να φτιάξω τη διάθεση των άλλων αθλητών εντός και εκτός του αγώνα, να είμαι εκεί και να τους ενημερώσω ότι όλα ήταν καλά» πρόσθεσε.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο