Ο Κύπριος αθλητής που διαπρέπει στο Powerlifting! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αλήθεια να λέγεται, το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα που τραβά τα περισσότερα βλέμματα. Αυτό δεν γίνεται μόνο στην Κύπρο αλλά και σε όλο τον κόσμο. Παρ όλα αυτά, υπάρχουν κι άλλα αθλήματα τα οποία αξίζει να τους δίνουμε περισσότερη προβολή. 

Ένα από αυτά είναι το Powerlifting. Η Κύπρος, έχει τον δικό της αθλητή που ασχολείται με το Δυναμικό Τρίαθλο το οποίο είναι συναφές της Ολυμπιακής Άρσης Βαρών. 

Ο Κύπριος πρωταθλητής του Powerlifting (δυναμικό τρίαθλο) Χρίστος Κωνσταντίνου, έχει εκπροσωπήσει την Εθνική μας ομάδα στους Παγκόσμιους αγώνες της επίσημης ομοσπονδίας του Powerlifting IPF (international powerlifting federation).  Οι αγώνες του IPF world classic open Powerlifting championship, έγιναν στην Λιθουανία τον Ιούνιο και ο αθλητής μας του δυναμικού τριάθλου, Χρίστος Κωνσταντίνου κατέκτησε την 12η θέση ανάμεσα σε 26 αθλητές από όλο το κόσμο. Μια μεγάλη επιτυχία από όλες τις απόψεις. 

Η κατηγορία του είναι μέχρι τα 74 κιλά σωματικό βάρος και ηλικιακά βρίσκεται στην κατηγορία open. Αυτό μεταφράζεται από την ηλικία των 24 χρόνων μέχρι τα 39. Ο ίδιος, είναι 30 χρόνων.  

Το αποτέλεσμα που έχει καταφέρει ο Κύπριος αθλητής είναι τα ακόλουθα:
 
Squat 265kg 
Bench press 152,5kg
Deadlift 287,5kg 

Το άθροισμα τους είναι 705kg, αριθμός που έχει καθορίσει και την τελική κατάταξη του Κωνσταντίνου. Ο ίδιος, σε δηλώσεις που έκανε, αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη προοπτική που έχει και μέσα από ατομική βελτίωση μπορεί να φτάσει πιο ψηλά. Ο μεγάλος του στόχος, είναι να βρεθεί ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές σε όλο τον κόσμο στο επόμενο διάστημα. 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο