Λεκλέρκ: «Πριν το τέλος ευχόμουν να μην συμβεί πάλι κάτι»

Ο Σαρλ Λεκλέρκ έγινε ο πρώτος Μονεγάσκος που πήρε νίκη στο Μονακό και στάθηκε στο ότι ευχόταν να μη γίνει κάτι αλλά και το ότι σκεφτόταν τον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή πριν από 7 χρόνια.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σαρλ Λεκλέρκ μετά τη νίκη του στο Μονακό:

«Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν το πώς νιώθω. Το ότι άλλες δύο φορές στο παρελθόν ξεκίνησα από την pole position και δεν κατάφερα να κερδίσω, το κάνει ακόμα καλύτερο κατά κάποιον τρόπο. Προφανώς σημαίνει πολλά για μένα. Για αυτόν τον αγώνα κυρίως ονειρευόμουν να γίνω μια μέρα οδηγός της Formula 1. Ήταν ένας δύσκολος συναισθηματικά αγώνα, 15 γύρους πριν το τέλος ευχόμουν να μην συμβεί κάτι. Σκεφτόμουν πολύ περισσότερο τον πατέρα μου καθώς οδηγούσα, απ'ό,τι πίστευα ότι θα κάνω. Έδωσε τα πάντα για να βρίσκομαι εγώ εδώ. Ήταν κοινό μας όνειρο να αγωνιστώ εδώ και να κερδίσω. Είναι απίστευτο».

Ο Λεκλέρ ρωτήθηκε για τη διαχείριση που έκανε μετά την επανεκκίνηση του αγώνα. «Είναι πραγματικά δύσκολο να κάνεις συνεχώς διαχείριση στον αγώνα. Στην αρχή είχαμε μεγάλη απόσταση, όμως γνωρίζαμε ότι έπρεπε να κάνουμε σχεδόν όλο τον αγώνα με το ίδιο σετ ελαστικών. Κάναμε εξαιρετική διαχείριση ελαστικών, σε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα έπρεπε να κοιτάμε τη διαφορά από τον Ράσελ. Στους τελευταίους 10 γύρους πίεσα περισσότερο. Το μονοθέσιο ήταν εξαιρετικό σε αίσθηση, θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την απίστευτη δουλειά που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες. Και μου έδωσε την ευκαιρία να κερδίσω αυτόν τον αγώνα. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στο κοινό, στο γύρο παρέλασης είδα πολλούς φίλους μου στα μπαλκόνια. Η υποστήριξη που έλαβα όλο το τριήμερο σημαίνει πολλά για μένα».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο