Άρον-άρον οι αναβαθμίσεις μετά τον «εφιάλτη» του Καναδά!

Λένε πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και αυτό ακριβώς θέλει να κάνει η Scuderia Ferrari, αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα στην Ισπανία. Η ιταλική ομάδα είχε ένα κάκιστο τριήμερο στο Grand Prix Καναδά, στο οποίο εγκατέλειψαν και τα δύο της μονοθέσια.

Το αποτέλεσμα αυτό την πλήγωσε σημαντικά τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών όσο και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, καθώς έχασε έδαφος σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ενόψει της συνέχειας της σεζόν, η Ferrari αλλάζει τα πλάνα της για να μειώσει τις απώλειες.

Η ομάδα του Μαρανέλο είχε προγραμματίσει ένα πολύ μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για το Grand Prix Μ. Βρετανίας το τριήμερο 5-7 Ιουλίου. Όπως αναφέρει το formu1a.uno, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια οι αναβαθμίσεις να έρθουν νωρίτερα και να «κουμπώσουν» στην SF-24 στο Grand Prix Ισπανίας.

Πρόκειται για τον επόμενο αγώνα της Formula 1, o οποίος θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 21-23 Ιουνίου. Λόγω του στενού χρονικού περιθωρίου που έχουν οι Ιταλοί, μόνο τα πιο σημαντικά εξαρτήματα θα ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η ταχύτητα του μονοθεσίου. Επιπλέον είναι αρκετά πιθανό να έχουν νέα κομμάτια μόνο για το ένα μονοθέσιο. Στόχος είναι η αύξηση της αεροδυναμικής απόδοσης και παράλληλα βελτίωση της προθέρμανσης των ελαστικών, κάτι που την ταλαιπώρησε στον Καναδά.

Πρόκειται επίσης και για απάντηση στους αντιπάλους της. Η Mercedes-AMG ανακοίνωσε στο περιθώριο του GP Καναδά πως θα έχει ένα νέο δάπεδο για την W15 στην Ισπανία. Επιπλέον και η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Red Bull Racing, έχει επιβεβαιώσει πως θα έχει το δικό της πακέτο αναβαθμίσεων στη Βαρκελώνη.

Με δεδομένο πως οι κορυφαίες ομάδες είναι πολύ κοντά σε απόδοση μεταξύ τους, το κέρδος σε χρόνο από τις αναβαθμίσεις που θα παρουσιάσουν στη φετινή χρονιά θα έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο