Το ΟΑΚΑ θέλει να μπει στο κάδρο για το Final Four 2025

Στον Παναθηναϊκό AKTOR υπάρχουν πρώιμες σκέψεις για κατάθεση υποψηφιότητας προκειμένου το ΟΑΚΑ να διοργανώσει το Final Four της EuroLeague το 2025.

Τη δυνατότητα επιστροφής του Final Four στο ΟΑΚΑ μετά από δεκαοχτώ (18) χρόνια θέλει να επιτύχει ο Παναθηναϊκός AKTOR την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Δεδομένου πως το ΟΑΚΑ έχει περάσει σε πράσινα χέρια εδώ κι ένα χρόνο (άρα οτιδήποτε το αφορά κρίνεται από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR), στο τριφύλλι γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες πρώιμες σκέψεις για το ενδεχόμενο κατάθεσης φακέλου στην EuroLeague Basketball ώστε το μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης να ξαναδοθεί στο ΟΑΚΑ, όπως συνέβη -για τελευταία φορά- το 2007.

Το Βελιγράδι (Stark Arena) η Βαρκελώνη (Palau Sant Jordi) και το Ντουμπάι είναι οι τρεις πιθανοί προορισμοί του Final Four 2025 όπως έχουν καταγραφεί στο εξωτερικό τις τελευταίες εβδομάδες, με τα δύο πρώτα να φαντάζουν ως τα φαβορί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τούτο όμως δεν σημαίνει πως είναι απαγορευτική οποιαδήποτε συζήτηση ή σκέψη για το ΟΑΚΑ.

Στην παρούσα φάση βέβαια, αυτό το σενάριο αποτελεί κάτι προς επεξεργασία από την πλευρά των ανθρώπων του Παναθηναϊκού AKTOR.

Ο CEO της EuroLeague Basketball, Παούλιους Μοτιεγιούνας, είχε δείξει ανοιχτός στη διάρκεια του Final Four για το ενδεχόμενο της επιστροφής στο ΟΑΚΑ (κατόπιν σχετικής ερώτησης του SPORT24), δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε/ξεχνάμε πως το μείζον (πέραν του γηπέδου) είναι η στάση που θα κρατήσει ο Δήμος Αθηναίων. Πολύ απλά γιατί αυτός θα αναλάβει το βάρος της φιλοξενίας των ομάδων, των φιλάθλων και των επισήμων σε περίπτωση που δοθεί το χρίσμα (όπως γίνεται φυσικά σε όλες τις περιπτώσεις).

Οι πιθανότητες είναι σαφές πως δεν βρίσκονται υπέρ μιας τέτοιας συνθήκης για το 2025, όλη αυτή η συζήτηση όμως φανερώνει τις μεγάλες φιλοδοξίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού AKTOR να επαναφέρουν το Final Four στην ελληνική πρωτεύουσα στο εγγύς μέλλον. Κι αν αυτό δεν συμβεί το 2025, γιατί όχι το 2026;

Πηγή: sport24.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο