Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση ο Λιουκ Γουόλτον

Ο Λιουκ Γουόλτον βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής για λάθος λόγο, αφού μία δημοσιογράφος κατέθεσε αγωγή εναντίον του για σεξουαλική επίθεση.

Ο Λιουκ Γουόλτον βρίσκεται υπό έρευνα από το ΝΒΑ και τους Σακραμέντο Κινγκς. Ο λόγος είναι η αγωγή που κατέθεσε εναντίον του η δημοσιογράφος Κέλι Τέναντ, η οποία τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση.

Όπως αποκάλυψε το δίκτυο TMZ και αργότερα επιβεβαίωσε και το δίκτυο ESPN, ο Γουόλτον κατηγορείται ότι τον Απρίλιο του 2016 - λίγο πριν αναλάβει δηλαδή την τεχνική ηγεσία των Λέικερς - συναντήθηκε για επαγγελματικούς λόγους με την Τέναντ στο δωμάτιό του, αλλά κάποια στιγμή την έριξε στο κρεβάτι και την φίλησε παρά την θέλησή της σε διάφορα σημεία του σώματός της. Η ίδια από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφερόταν και κάποια στιγμή ούρλιαξε, με τον Γουόλτον να μην επηρεάζεται και να συνεχίζει να την προκαλεί πριν τελικά την αφήσει. 

Η Τέναντ δεν έχει αποκαλύψει τον λόγο για τον οποίο δεν κατέθεσε νωρίτερα αγωγή, ωστόσο σε άλλο σημείο της αγωγής αναφέρει ότι ήταν υποχρεωμένη λόγω της φύσης της δουλειάς της - δημοσιογράφος σε μεγάλο δίκτυο του Λ.Α που ασχολείται με το ρεπορτάζ των Λέικερς - να συνυπάρχει με τον Γουόλτον και ανά διαστήματα να δέχεται τα υποτιμητικά του σχόλια και τις αγκαλιές του σε δημόσιο χώρο. 

Οι Λέικερς ήταν οι πρώτοι που εξέδωσαν ανακοίνωση μόλις έγινε γνωστή η μήνυση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχαν ενημερωθεί ποτέ για κάτι τέτοιο και πως πλέον το ζήτημα δεν τους αφορά, αφού ο Γουόλτον - ο οποίος κάθισε στον πάγκο της ομάδας από το 2016 έως το 2019 - είναι προπονητής των Κινγκς! Ανακοίνωση για το θέμα μάλιστα εξέδωσαν τόσο οι Γουόριορς - στους οποίους εργάστηκε ως ασίσταντ κόουτς ο Γουόλτον από το 2014 έως το 2016 - όσο και οι Κινγκς (με τους οποίους υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο στις 15 Απριλίου), με αμφότερους τους συλλόγους να αναφέρουν ότι ακόμα συλλέγουν πληροφορίες για την υπόθεση.

Σύμφωνα με το ESPN, το ΝΒΑ έχει ήδη ξεκινήσει και αυτό με την σειρά του έρευνα για το θέμα και αναμένεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις. 

Πηγή: sport24.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο