Είναι 200 χρόνια μπροστά: Μάθατε για τα 77 δισ. του NBA;

Με την αμερικανική λίγκα του μπάσκετ να είναι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως, λογικό είναι να έχει και ανάλογα τηλεοπτικά συμβόλαια, ωστόσο αυτό που ετοιμάζεται να ανακοινωθεί ξεπερνά κάθε προηγούμενο και βάζει τον πήχη πολύ ψηλά.

Η συνεχιζόμενη μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο ΝΒΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε πληρωμές έως και 77 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πρωτάθλημα τρεις φορές περισσότερο από την τρέχουσα συμφωνία του πρωταθλήματος σε διάστημα 11 ετών.

Μέχρι στιγμής, το πρωτάθλημα έχει συμφωνήσει σε συμφωνίες με την Walt Disney Company και την Amazon. Η συμφωνία της Disney φέρεται να αξίζει 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, η συμφωνία για την Amazon αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Αν και καμία συμφωνία δεν έχει υπογραφεί και οι ιδιαιτερότητες της καθεμιάς ξεκαθαρίζονται, φαίνεται πιθανό ότι θα προχωρήσουν.

Αυτό αφήνει χώρο για έναν τρίτο διαγωνιζόμενο σε αυτόν τον ζωντανό αθλητικό αγώνα. Προς το παρόν, το τελικό πακέτο είναι μεταξύ της Warner Bros. Discovery και της Comcast.

Τις προάλλες το NBCUniversal της Comcast ετοίμασε προσφορά 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για να αφαιρέσει το NBA από την TNT, η οποία ανήκει στη Warner Bros. Discovery.

Αυτές οι τρεις συμφωνίες θα οδηγούσαν στο να πάρει το πρωτάθλημα σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ήτοι 77 για μια 11ετή συμφωνία! Ειδικοί αναλυτές αναφέρουν ότι εφόσον επιβεβαιωθούν αυτά τα νούμερα θα έχουμε μία αύξηση 250% από την ισχύουσα τηλεοπτική σύμβαση…

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο