Το πρώτο συμβόλαιο του Τζόρνταν! (pics)

Σαν σήμερα (12/9), πριν από 34 χρόνια, ο Μάικλ Τζόρνταν έβαζε την υπογραφή του στο πρώτο συμβόλαιο με τους Σικάγο Μπουλς!  

 
Ήταν η εποχή που ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν... δίστηλο στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων του Σικάγο. «Οι Μπουλς πήραν τον Τζόρνταν, το δικό τους νούμερο ένα» ήταν ο τίτλος της Chicago Tribune στην είδηση της υπογραφής του «Air» στις 12 Σεπτεμβρίου 1984. 

Πριν από 34 χρόνια, λοιπόν, οι Μπουλς υπέγραψαν τον μετέπειτα κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών, με τον τότε GM της ομάδας, Ροντ Θορντ να παραδέχεται έπειτα από το Draft εκείνης της χρονιάς πως «ευχόμαστε ο Τζόρνταν να ήταν 2μ.13 αλλά δυστυχώς δεν είναι. Απλά δεν υπήρχε σέντερ διαθέσιμος. Τι να κάνεις... Ο Τζόρνταν δεν πρόκειται να αλλάξει τη μοίρα αυτής της ομάδας και δεν θα του ζητούσα ποτέ να το κάνει»!

Στις 12/9 εκείνης της χρονιάς κι ενώ μεσολάβησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λος Άντζελες, οι Μπουλς του πρόσφεραν συμβόλαιο 6.3 εκατομμυρίων δολαρίων για επτά χρόνια, σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ της ομάδας που ανήκε στον Άρτις Γκίλμορ με 4.5 εκ. για επτά χρόνια.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο