Εκτός των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρωσία και Λευκορωσία

Χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Λευκορωσίας θα συνεχιστούν τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ των ανδρών του 2023, όπως ανακοίνωσε σήμερα η FIBA. Η εκτελεστική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ αποφάσισε να μη διεξαχθούν επίσημες διοργανώσεις της FIBA σε Ρωσία και Λευκορωσία μέχρι νεωτέρας και να αποκλειστούν οι εθνικές ομάδες των δύο χωρών από διάφορες διοργανώσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών U17 του 2022, καθώς και το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών του 2022.

Σε ό,τι αφορά τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου των ανδρών, η Λευκορωσία αποκλείεται από τον 2ο όμιλο, στον οποίο μετέχει η εθνική ομάδα, και η Ρωσία από τον 8ο, χωρίς να αντικατασταθούν. Όλα τα αποτελέσματα των δύο ομάδων ακυρώνονται και οι υπόλοιπες ομάδες προκρίνονται στο Β΄ γύρο των προκριματικών, ενώ, για την ομοιόμορφη κατάταξή τους στα καινούρια γκρουπ που θα δημιουργηθούν μετά τη «συγχώνευση» των ομίλων (σ.σ. ο 1ος διασταυρώνεται με τον 2ο και ο 7ος με τον 8ο), οι αγώνες του Α΄ γύρου των προκριματικών εναντίον των ουραγών στον 1ο και τον 7ο όμιλο δεν θα υπολογιστούν στη βαθμολογία.

Στο μεταξύ, τη θέση της Ρωσίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών U17, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία το διάστημα 9-17 Ιουλίου 2022, θα πάρει η Σερβία. Τέλος, το Πουέρτο Ρίκο θα αντικαταστήσει τη Ρωσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία το διάστημα 22 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου 2022.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο