Ζιάγκος: «Η Κύπρος και ο αποκλεισμός ήταν μια κακή παρένθεση»

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος εξέφρασε την πίστη του στον φετινό Ηρακλή και εξήγησε τις παρενέργειες που θα βιώσουν οι ομάδες λόγω της πολύμηνης αποχής.

Ο προπονητής του Ηρακλή στάθηκε αρχικά στην αξία της νίκης επί του ΠΑΟΚ λέγοντας ότι… «είναι σπουδαία η χαρά της νίκης, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι φέτος θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη σεζόν. Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο, αυτό είχαμε πει και το κάνουμε μέσα από την καρδιά μας. Ελπίζω ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες στο άμεσο μέλλον και θα τον έχουμε κοντά μας».

Αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις που θα έχει για κάθε ομάδα το διάστημα της πολύμηνης αποχής. «Είναι σίγουρο ότι οι ομάδες θα έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα κι αυτό οφείλεται στην αποχή των οκτώ μηνών. Μην σας προκαλέσει εντύπωση αν δείτε ομάδες να παίζουν σαν ομάδες ΝΒΑ τη μία αγωνιστική και στην επόμενη με τις αναγνωρίζετε. Για μας, η Κύπρος και ο αποκλεισμός ήταν μια κακή παρένθεση για την ομάδα. Φάνηκε από το πόσο πολύ θέλαμε το ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ».

Σχετικά με το παιχνίδι, στάθηκε στην αμυντική προσπάθεια των παικτών του αλλά και στις βοήθειες που ήρθαν από τον πάγκο. «Υπάρχουν δύο στοιχεία που δείχνουν την αποφασιστικότητά μας. Η ομάδα πήρε 36 πόντους απ τον πάγκο κι αυτό το στοιχείο δείχνει τη θέληση των παικτών. Το δεύτερο είναι η άμυνά μας και το ότι δεχθήκαμε 57 πόντους, σχεδόν τριάντα λιγότερους σε σχέση με τον μέσο όρο τους. Κρατώ επίσης τα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ στα αρνητικά στοιχεία είναι οι πόντοι που δώσαμε στον ΠΑΟΚ μέσα από τα λάθη μας αλλά και τα κλεψίματα του αντιπάλου».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο