Παίρνει 1 εκατομμύριο δολάρια ο Ολυμπιακός για Ποκουσέφσκι!

Η επιλογή του νεαρού Σέρβου σε υψηλή θέση στο draft φέρνει στο ταμείο της ΚΑΕ Ολυμπιακός 1 εκατ. δολάρια, καθώς αυτό είναι το buy out που πρέπει να καταβάλουν οι Θάντερ για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του.

Κίνηση μεγάλης επένδυσης για τους «ερυθρόλευκους» που χάρη στη διορατικότητα τότε των ανθρώπων του θα εισπράξουν ένα τεράστιο ποσό για τον Ποκουσέφσκι παρότι δεν έπαιξε ποτέ ουσιαστικά (είχε αμυδρές συμμετοχές) στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού.

To buy out του Σέρβου ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο, κάτι που θα ισχύσει αν ο ταλαντούχος Σέρβος μετακομίσει τώρα στο NBA, που είναι και το πιο πιθανό. Ωστόσο το υψηλότερο ποσό που μπορεί να δώσει μία ομάδα του NBA σε κάποια ευρωπαϊκή είναι τα 750 χιλιάδες δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι αν χρειαστεί θα βάλει ο ίδιος ο παίκτης από την τσέπη του.

Πάντως, ο Ποκουσέφσκι αν μετακομίσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τώρα, αυτομάτως θα ενεργοποιηθεί το rookie συμβόλαιο το οποίο προβλέπει η αμοιβή του να είναι περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Συγκεκριμένα για την πρώτη του χρονιά οι απολαβές του θα είναι 2,9 εκατομμύρια δολάρια, ενώ συνολικά τα δύο πρώτα χρόνια θα φτάσουν τα 6. Αν μείνει στο rookie συμβόλαιο όλη την τετραετία, τότε θα πάρει συνολικά 14.3 εκατομμύρια δολάρια.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο