Πώς επηρεάζουν τα νέα μέτρα το χώρο της καλαθόσφαιρας...

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημέρωσε πως λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα και περιορισμούς που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας, από σήμερα και μέχρι τις 9.11.2020 ισχύουν τα ακόλουθα:

-    Απαγορεύονται οι προπονήσεις για τα τμήματα μέχρι κ18, στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, μέχρι τις 9.11.2020. Με την ομάδα Ανδρών ή Γυναικών, μπορούν να προπονούνται μόνο όσοι βρίσκονται ήδη δηλωμένοι στην κατάσταση των μέχρι 18 καλαθοσφαιριστών της Ανδρικής ή Γυναικείας ομάδας.

-    Όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων κ14, κ16, κ18 και τροχοκαθίσματος, που περιλαμβάνουν ομάδες από τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου (είτε ως γηπεδούχος είτε ως φιλοξενούμενος), αναβάλλονται και θα οριστούν σε νέα ημερομηνία.

-    Όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων κ14, κ16, κ18 και τροχοκαθίσματος, των υπολοίπων επαρχιών, πραγματοποιούνται κανονικά και σύμφωνα με προηγούμενες οδηγίες της ΚΟΚ.

-    Όλοι οι υπόλοιποι αγώνες που δεν περιλαμβάνουν ομάδες από την Λεμεσό και την Πάφο, πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

-    Ισχύει η παρουσία 1 (ενός) κηδεμόνα/συνοδού ανά αθλητή που είναι γραμμένος στο φύλλο αγώνος κάθε αγώνα, για τα πρωταθλήματα κ14, κ16, κ18 και τροχοκαθίσματος (12 συνοδοί / κηδεμόνες το μέγιστο ανά ομάδα, οι οποίοι βρίσκονται στην κερκίδα, έχουν αποστάσεις και χρησιμοποιούν μάσκες καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας τους στο γήπεδο. Απαγορεύεται οι γονείς να κάθονται στον πάγκο της ομάδας τους, επικαλούμενοι οποιαδήποτε ιδιότητα).

-    Για τα πρωταθλήματα Basket League, Α’ κατηγορίας Γυναικών, Β1 και Β2 κατηγορίας, η κατάσταση των μέχρι 25 φιλοξενούμενων ανά ομάδα (ΔΣ, παράγοντες, χορηγοί και σύζυγοι), μειώνεται στους μέχρι 20.

-    Για όλα τα πρωταθλήματα, απαγορεύεται η χρήση καρεκλών VIP, εντός του αγωνιστικού χώρου.

-    Με εξαίρεση τους αθλητές, διαιτητές και μέχρι 2 προπονητές κάθε ομάδας, όλοι οι υπόλοιποι θα  πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκα καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας τους στο γήπεδο.

-    Όλοι οι κηδεμόνες/συνοδοί και όσοι αναγράφονται στην κατάσταση των μέχρι 20 φιλοξενουμένων, χρησιμοποιούν καθ’ όλη την διάρκεια παρουσίας τους στο γήπεδο, μάσκα.

-    Κατά τα υπόλοιπα, ακολουθούνται τα μέτρα προστασίας ως αναφέρονται στο Πρωτόκολλο της ΚΟΚ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο