«Μυρίζει» και πάλι μπάσκετ!

Μετά από αρκετά χρόνια, το πρωτάθλημα της Basket League αποκτά ξεχωριστό χρώμα. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι από τη νέα περίοδο θα αγωνίζονται 12 ομάδες, αλλά και το ότι επιστρέφουν στη μεγάλη κατηγορία παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.

Τα τελευταία-αρκετά χρόνια, Αχιλλέας Καϊμακλίου και ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου «βολόδερναν» τη Β’ Κατηγορία, και η πορεία τους κινήθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ομάδες που την δεκαετία του ‘90  πανηγύρισαν τίτλους και έλαβαν μέρος στην Ευρώπη, για οικονομικούς κυρίως λόγους προτίμησαν να αφήσουν κατά μέρος τα… «μεγαλεία» της Α’ Κατηγορίας και να δώσουν έμφαση στις Ακαδημίες τους.

Πλέον έφτασε η ώρα να επανέλθουν, και σιγά-σιγά να αρχίσουν να «χτίζουν». Μαζί τους θεωρώ δεδομένο ότι θα επιστρέψουν στα γήπεδα και οι φίλοι των δύο ομάδων, αφού διαθέτουν αρκετούς και μάλιστα «διψασμένους»!

Παραμένει η ΑΕΛ, ενώ μετά την άνοδο της από το πρωτάθλημα Β Κατηγορίας, θα αγωνιστεί στα «σαλόνια» και η Ανόρθωση, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας.

Με δώδεκα ομάδες λοιπόν το νέο πρωτάθλημα και ευχή όλων είναι η καλαθόσφαιρα να επιστρέψει εκεί που της αξίζει με τον κόσμο να δίνει και πάλι το «παρών» του.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο