Αποκάλυψη: Κύπρια μπασκετμπολίστρια παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της! (vid)

Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας η  κατάθεση της ολυμπιονίκη Άντρης Ελευθερίου ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα του αθλητισμού.

Μιλώντας αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ, πατέρας καλαθοσφαιρίστριας καταγγέλλει ότι ο προπονητής της, την παρενόχλησε σεξουαλικά, πριν από πέντε χρόνια.

Ρίχνει γροθιά στο σύστημα, καταγγέλλοντας απειλές από στελέχη της ομοσπονδίας ότι θα τη διώξουν από την Εθνική ομάδα, αλλά και την Αστυνομία για αδιαφορία.

Παρακολουθήστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, όπως έπαιξε στις ΤΟΜΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

 

 

«Πριν 5 χρόνια, κάποιος επίδοξος προπονητής δεν ξέρω γιατί ζητούσε και ανταλλάγματα σεξουαλικά από την κόρη μου για τις βοήθειες που τις πρόσφερε στο κλάδο του αθλητισμού. Συν ότι έκανε και χειρονομίες».

Ο πατέρας δίνει λεπτομέρειες για τον τρόπο που ο προπονητής φέρεται να παρενοχλούσε την κόρη του, μέσω μηνυμάτων αλλά και κατ΄ιδίαν συνομιλιών.

«Ρωτούσε συνέχεια για τα σεξουαλικά και μετά έκανε και την πρόταση. Αφου δεν έχεις φίλο και εγώ θέλω να κάνω. Η κόρη μου του είπε ότι δεν ενδιαφέρομαι».

Ο πατέρας της τότε 19χρόνης αθλήτριας, παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια μια από τις συνομιλίες της κόρης του με τον προπονητή.

«Αιμα που έχουμε στις φλέβες μας»

Δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό η κόρη του έσπασε τη σιωπή της και περιέγραψε στον πατέρα της τα όσα βίωσε, με αποτέλεσμα εκείνος να απευθυνθεί, τόσο στην ομάδα, όσο και στην Αστυνομία. Η τελευταία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Όταν είδα ότι ο πρόεδρος της ομάδας δεν ήταν πρόθυμος να κάνει κάτι, πήγαμε στην Αστυνομία η οποία πλήρως απογοήτευση. Ούτε ενδιαφέρον. Μας παρότρυναν να μην κάνουμε την καταγγελία».

Το φερόμενο θύμα δέχθηκε μέχρι και απειλές ότι δεν θα ξανακληθεί στην εθνική ομάδα καλαθόσφαιρας.

«Δεχθηκε απειλη οτι αν δεν αποσυρει την καταγγελια, από κάποιο μεσολαβητη.

Σε καλεσαμε στην εθνική ομάδα, αλλά αν δεν αποσύρεις την καταγελία δεν υπαρχει περιπτωση να μπεις στην εθνικη. ΑυτΌ είναι ηχογραφημενο»

Το επόμενο διάστημα της καθημερινότητας της τότε 19χρόνης, ήταν δύσκολο, όπως αναφέρει ο πατέρας της.

Επισκέψεις σε ψυχολόγο λόγω των καταστάσεων που έχει βιώσει καθώς οι αρμόδιοι κατάφεραν να την κάνουν να πιστέψει ότι κακώς κατήγγειλε την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από τον προπονητή της.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο