Βία δίχως τέλος: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής βόλεϊ του Αφγανιστάν

Δεν έχουν τέλος οι φρικιαστικές πράξεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, που προχώρησαν στη δολοφονία αθλήτριας βόλεϊ.

Θύμα της βίας τους αυτή τη φορά είναι η Μαχτζαμπίν Χακίμι, αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ του Αφγανιστάν. Από την πρώτη στιγμή που οι Ταλιμπάν ανέτρεψαν τον αφγανικό στρατό, οι γυναίκες στη χώρα είχαν εκφράσει τον φόβο τους για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν, ενώ τις ημέρες που ακολούθησαν γίναμε μάρτυρες φρικιαστικών εγκλημάτων σε βάρος γυναικών.

«Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν μία από τις παίκτριές μου», κατήγγειλε η προπονήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ του Αφγανιστάν, Σοθράγια Αφζάλι (χρησιμοποίησε ψευδώνυμο για να προχωρήσει σε δηλώσεις) και πρόσθεσε  «κάθε παίκτρια ζει με το φόβο. Όλες αναγκάστηκαν να φύγουν ή να κρυφτούν. Μόνο δύο κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό και οι προσπάθειες για βοήθεια από τις διεθνείς χώρες και τους οργανισμούς δεν ήταν επιτυχημένες. Οι παίκτριες έκαψαν τις εμφανίσεις του για να σώσουν τη ζωή τους και εκείνη των οικογένειων τους».

Η προπονήτρια της ομάδας αποφάσισε να μιλήσει μετά τη  δημοσίευση από τους Ταλιμπάν, φωτογραφιών της Μαχτζαμπίν Χακίμι, την οποία και αποκεφάλισαν και στη συνέχεια δημοσίευσαν φωτογραφίες από το κομμένο κεφάλι της αθλήτριας στα social media.

Σύμφωνα με τα «πιστεύω» των Ταλιμπάν οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να αθλούνται και μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο, ακόμη μια αθλήτρια βόλεϊ είχε σκοτωθεί.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο