Εξέλιξη: Στη φυλακή ο αρχηγός της Θύρας 7

Προφυλάκιση διατάχθηκε για τον «κοντό», που είναι ο αρχηγός της Θύρας 7 και θεωρείται ηγετικό στέλεχος της «Εγκληματικής Οργάνωσης».
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη. 

Πιο συγκεκριμένα, οδηγήθηκε στη φυλακή ακόμα το πρώτο όνομα στη λίστα των κατηγορουμένων, που φέρεται να είναι από τα ηγετικά στελέχη της  «Εγκληματικής οργάνωσης» και είναι γνωστός στους οπαδικούς κύκλους με το προσωνύμιο «Κοντός». 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος βρισκόταν εντός του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» μαζί με τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ, και έδωσε το σύνθημα να ξεκινήσουν τα επεισόδια, κατά τα οποία έχασε τη ζωή του ο άτυχος αστυνομικός. 

Για τον αποκαλούμενο «Κοντό» στη δικογραφία αναφέρονται τα εξής:

«Με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ». 

Σύμφωνα ακόμη με τη δικογραφία ο « Κοντός»  φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον μάνατζερ , ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη. Στη συνέχεια, αμφότεροι εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο « Κοντός»  τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο μάνατζερ  τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίξουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις.

Σήμερα κατά την απολογία του στους ανακριτές ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, όμως δεν έπεισε με τα όσα ισχυρίστηκε και κατέληξε στη φυλακή. 

Πηγή: sdna.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο