Δεν δίνει άδεια στις 6 ομάδες να αποσχιστούν - Όλα ανοιχτά!

H Premier League δεν θα μείνει… άπραγη απέναντι στην απόφαση που πήραν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι και Τότεναμ να αποσχιστούν από την UEFA και να συμμετέχουν στη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League.

Δείτε και αυτό: Έξαλλοι οι οπαδοί των αγγλικών ομάδων: «Βιώσαμε την υπέρτατη προδοσία. Είναι ασυγχώρητο!»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της αγγλικής λίγκας, Ρίτσαρντ Μάστερς, έστειλε επιστολές σε όλα τα κλαμπ καλώντας να εκφράσουν την αντίδρασή τους στο νέο πρότζεκτ.

«Αυτό το εγχείρημα δεν μπορεί να γίνει χωρίς αγγλικές ομάδες και καλούμε όλα τα κλαμπ να που σκέφτονται τη συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση ή την έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν πίσω, προτού προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Δεν υποστηρίζουμε ένα τέτοιο πλαίσιο! Οι κανόνες της Premier League περιλαμβάνουν μια δέσμευση μεταξύ των ομάδων, ώστε να παραμένουν στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου και απαγορεύουν σε άλλα κλαμπ να συμμετέχουν σε άλλες διοργανώσεις χωρίς την άδεια της λίγκας. Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα ενδεχόμενο στο οποίο μια τέτοια άδεια θα δοθεί», αναφέρει στην επιστολή του.

Γίνεται, λοιπόν, σαφές πως για να λάβουν μέρος οι έξι αυτές αγγλικές ομάδες στην ευρωπαϊκή Super League θα χρειαστούν άδεια από την Premier League και αυτή μοιάζει αδύνατο να τους την παραχωρήσει. Κι αν αποφασίσουν να αγνοήσουν τον κανόνα αυτά, θα τεθούν εκτός αγγλικής λίγκας, με όσες συνέπειες συνεπάγεται κάτι τέτοια αγωνιστικά και οικονομικά (για όλες τις πλευρές).

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: sport-fm.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο