Κλοπ: «Το καλύτερο με τη Super League είναι ότι δε συνέβη»

Το πιο θετικό στην απόπειρα των «12» κορυφαίων συλλόγων να δημιουργήσουν την ευρωπαϊκή Super League (ESL) είναι ότι «δεν συνέβη», όπως δήλωσε σήμερα ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ενώ άσκησε κριτική και στη... μεταρρύθμιση της UEFA στο Champions League. 

Η Λίβερπουλ ήταν ένας από τους έξι συλλόγους της Premier League που συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ των 12 ιδρυτικών μελών της ESL, πριν αποσυρθεί, και ο Κλοπ, ο οποίος είπε ότι ούτε αυτός ούτε οι παίκτες του γνώριζαν εκ των προτέρων το σχέδιο, πρόσθεσε πως η εστίαση πρέπει τώρα να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο.

«Ξέρω ότι είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να αναρωτιούνται "πώς μπορούμε να συνεχίσουμε;", αλλά πρέπει να συνεχίσουμε» δήλωσε ο Γερμανός σε συνέντευξη Τύπου πριν από το αυριανό εντός έδρας παιχνίδι της Λίβερπουλ στην Premier League εναντίον της Νιουκάστλ.

«Ως ομάδα πρέπει να επικεντρωθούμε στα πράγματα που κάνουμε, όπως το ποδόσφαιρο. Αυτό κάνουμε. Γνωρίζω τους ιδιοκτήτες, τους γνωρίζω έξι χρόνια. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες στιγμές που μπορεί να μην έχουν πάρει τη σωστή απόφαση, αυτή τη φορά σίγουρα, αλλά δεν αλλάζει τα πράγματα για μένα. Προτιμώ να αντιμετωπίζω τα προβλήματα με άτομα που γνωρίζω» πρόσθεσε.

Ο Κλοπ, ο οποίος από καιρό έχει επικρίνει το «γεμάτο» αγωνιστικό πρόγραμμα, επανέλαβε την αντίθεσή του στην απόφαση της UEFA να επεκτείνει το Champions League σε 36 ομάδες από τη σεζόν 2024-25, η οποία ανακοινώθηκε επίσης αυτή την εβδομάδα.
 «Δεν γίνεται να εμφανίζονται πάντα περισσότεροι αγώνες. Είναι πολύ καλό που η νέα Super League είναι εκτός, αλλά το νέο Champions League δεν είναι υπέροχο. Δέκα παιχνίδια αντί για έξι και χωρίς ιδέα πότε να γίνονται. Οι μόνοι που δεν ρωτήθηκαν ποτέ είναι οι προπονητές, οι παίκτες και οι φίλαθλοι. Η UEFA δεν μας ρώτησε, η Super League δεν ζήτησε τη γνώμη μας. Όπως πάντα, λένε απλώς «παίξτε περισσότερα παιχνίδια». Ποιος είναι ο λόγος για το νέο Champions League; Τα χρήματα ... ». 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο