Το ακραίο σενάριο που θα μοιράσει σε Σίτι και Λίβερπουλ τον τίτλο του πρωταθλητή!

Θα το δούμε κι αυτό; Είναι απίθανο, αλλά όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο! 

Για την 38η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος, οι «Πολίτες» θα υποδεχθούν την Άστον Βίλα και με νίκη θα πανηγυρίσουν και φέτος τον τίτλο, για όγδοη φορά στην ιστορία τους. Την ίδια ώρα η Λίβερπουλ θα παίζει με τη Γουλβς, θα θέλει φυσικά το τρίποντο και θα περιμένει είτε την ισοπαλία είτε τη νίκη της ομάδας στο Στίβεν Τζέραρντ στο «Etihad» για να πανηγυρίσει. 

Τι θα συμβεί όμως σε περίπτωση ήττας της Μάντσεστερ Σίτι και ισοπαλίας της Λίβερπουλ; Οι δυο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 90 πόντους και επομένως τον τίτλο παίρνει αυτή που θα έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Η Σίτι είναι αυτή τη στιγμή στο +72 και η Λίβερπουλ στο +66, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που η Σίτι χάσει με έξι γκολ διαφορά και η Λίβερπουλ φέρει ισοπαλία, τότε θα υπάρχει απόλυτη ισορροπία και θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση.

Αν, όμως, η ισοπαλία της Λίβερπουλ είναι με πολλά γκολ (τουλάχιστον 5-5) υπάρχει ενδεχόμενο να φτάσει την επίθεση της Σίτι (96-91 τα γκολ ως τώρα) και πάμε στο επόμενο κριτήριο. 

Αυτό είναι οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, με τις δύο ομάδες να έχουν όμως από δύο πόντους καθώς τα δύο ντέρμπι έληξαν ισόπαλα, ενώ έχουν και από δυο εκτός έδρας γκολ, που είναι το αμέσως επόμενο κριτήριο.

 

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Premier League σε άρθρο με τον τίτλο 'Premier League explained' (διάβασέ το εδώ) αναφέρεται πως:

If any clubs finish with the same number of points, their position in the Premier League table is determined by goal difference, then the number of goals scored. If the teams still cannot be separated, they will be awarded the same position in the table.

Αν δηλαδή η διαφορά τερμάτων ή ο αριθμός των επιτευχθέντων γκολ δεν διαφοροποιεί τις ομάδες, αυτές μοιράζονται τη θέση στη βαθμολογία. Τι σημαίνει αυτό, αν η εν λόγω θέση είναι η πρώτη και δίνει τίτλο;

Η απάντηση της Premier League σε σχετικό ερώτημα ήταν η ακόλουθη:

Good question! If two teams finish level on points then goal difference will determine the winner, with goals scored being the second criteria, if necessary. And if those two tiebreakers don't separate the two teams, the title would be shared.

(Καλό ερώτημα! Αν δύο ομάδες τερματίσουν με τους ίδιους βαθμούς η διαφορά τερμάτων θα καθορίσει τον νικητή, με τα επιτευχθέντα γκολ να είναι το δεύτερο κριτήριο, αν χρειαστεί. Αν αυτά τα δύο δεν ξεχωρίσουν τις δύο ομάδες, ο τίτλος θα μοιραστεί)

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο