Πεπ: «Θέλω να κερδίσω, όχι όμορφο ποδόσφαιρο»

Κόντρα στον τρόπο με τον οποίο έχει γράψει ιστορία στην προπονητική του καριέρα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα ισχυρίζεται πως τον ενδιαφέρει πρώτα και κύρια η νίκη κι όχι τόσο το ωραίο ποδόσφαιρο, άσχετα αν ο κόσμος θαύμασε μαζί του τη Μπαρτσελόνα και τώρα απολαμβάνει τη Μάντσεστερ Σίτι!

Ο Καταλανός προπονητής, στη συμπλήρωση 10 ετών από την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των «πολιτών» με την αγορά των μετοχών από τον Σεΐχη Μανσούρ αλλά και τη γενικότερη αλλαγή επιπέδου και εποχής για τον σύλλογο του Μάντσεστερ, μίλησε για τις φιλοδοξίες του και τον τρόπο σκέψης του γύρω από το ποδόσφαιρο, εκπλήσσοντας με όσα ανέφερε...

«Όχι, όχι, δεν με απασχολεί ο τρόπος. Θέλω να κερδίζω. Δεν χρησιμοποιώ ποτέ τη φράση “όμορφο ποδόσφαιρο”. Ποτέ. Θέλω να κερδίζω, αλλά η εμπειρία μου, μου έχει δείξει ότι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίζεις είναι αυτός που παίζουμε και εφαρμόζουμε στη Σίτι. Θέλουμε να εκφραζόμαστε στο γήπεδο και πολλές φορές ο τρόπος που το κάνουμε είναι ελκυστικός για τον οπαδό, αλλά για να το πετύχεις χρειάζεσαι ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε όσα κάναμε δίχως ταλέντο. Θέλουμε ποιότητα και ταλέντο, αλλά πρώτα και κύρια θέλουμε τις νίκες» ήταν τα λόγια του.

Από: gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο