Εξαφανίστηκαν 100 εκ. στη Λιβερία, στο στόχαστρο ο Γουεά

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Λιβερία με την «εξαφάνιση» 100 εκατομμυρίων δολαρίων με διαδηλωτές να αποκαλούν κλέφτη τον πρώην θρύλο του ποδοσφαίρου της χώρας και νυν πρόεδρο, Ζορζ Γουεά.

Ένα ποσό της τάξεως των 100 εκατομμυρίων δολαρίων αγνοείται στη Λιβερία σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα. Τα χαρτονομίσματα τυπώθηκαν το διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Απριλίου 2018 και μεταφέρθηκαν με κοντέινερ στην Μονρόβια, ωστόσο τα χρήματα «εξαφανίστηκαν», προκαλώντας αντιδράσεις από τους πολίτες της χώρας.

Στο στόχαστρο βρίσκεται ο Ζορζ Γουεά, πρώην θρύλος του ποδοσφαίρου της Λιβερίας και πρόεδρος της χώρας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων χιλιάδων ανθρώπων τη Δευτέρα.

«Γουεά δεν σε εκλέξαμε για να κλέβεις, θέλουμε πίσω τα εξαφανισμένα λεφτά μας», φώναζαν οι διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας την επιστροφή των χρημάτων τα οποία ισοδυναμούν με το 5% του συνολικού ΑΕΠ της Λιβερίας.

Από την πλευρά του ο Γουεά δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει, με τους υπουργούς να δίνουν διαφορετικές εξηγήσεις, τη στιγμή που οι Αρχές στη Λιβερία έχουν ξεκινήσει έρευνες.

Aπό: gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο