Έρευνα των αρμόδιων αρχών της Αργεντινής για αμέλεια στο θάνατο του Μαραντόνα

Έρευνα για ενδεχόμενη αμέλεια που οδήγησε στον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα διενεργούν οι αρμόδιες αρχές της Αργεντινής.

Δικαστικές πηγές από την Αργεντινή αναφέρουν ότι οι αρμόδιες αρχές της χώρας έχουν κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την διεξαγωγή έρευνας με την οποία θα διαπιστωθεί αν ο θάνατος του θρυλικού ποδοσφαιριστή προήλθε από ιατρική αμέλεια.

«Υπάρχουν ήδη παρατυπίες», δήλωσε στενό μέλος της οικογένειας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), την στιγμή που ο δικηγόρος και φίλος του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, ισχυρίστηκε λίγες ώρες μετά τον θάνατό του ότι τα ασθενοφόρα χρειάστηκαν μισή ώρα για να φτάσουν στο σπίτι του και προειδοποίησε ότι θα φτάσει «ως το τέλος».

Μία προκαταρκτική έκθεση αυτοψίας αναφέρει ότι ο θάνατος του 60χρονου Μαραντόνα προήλθε από «οξύ πνευμονικό οίδημα και επιδείνωση χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας» το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ η εισαγγελία βρίσκεται εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων, του ιατρικού του φακέλου καθώς και των καταγραφών από τις κάμερες στην περιοχή όπου ζούσε ο «Πίπε Ντ' Όρο» τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο