Παρίστανε τον σούπερ σταρ ζώντας ως κροίσος!

Τον κροίσο στην Κολομβία παρίστανε ένας Ολλανδός ποδοσφαιριστής, με καταγωγή από το Σουρινάμ μέχρι την στιγμή που ιερόδουλες του ζήτησαν να πληρωθούν κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να καταλήξει στο τμήμα.

Ιστορία βγαλμένη από ταινία διαδραματίστηκε στην Κολομβία, το τελευταίο χρονικό διάστημα με πρωταγωνιστής αυτής τον Έντζο Βερχάχεν.

Το συγκεκριμένο όνομα δεν λέει κάτι, ωστόσο ο ίδιος σε όσους τύχαινε να τον γνωρίζουν έλεγε πως είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη. Αν όμως ψάξει γι αυτόν στοιχεία, θα δει ότι ο 27χρονος έχει να αγωνιστεί σε ομάδα εδώ και δύο χρόνια, ενώ σε αυτές όπου αγωνιζόταν ήταν ομάδες των μικρών κατηγοριών της Ολλανδίας, της Μολδαβίας και της Χιλής.

Τελευταία ομάδα η οποία πίστεψε τα λεγόμενα του ήταν η Βίμποργκ το 2019, η οποία τον κράτησε στις τάξεις της, για μόλις δέκα μέρες. Έκτοτε από εκεί κι έπειτα ο ίδιος παραμένει άνεργος.

Αυτή η τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα του Βερχάχεν σφραγίστηκε με μία ποινή φυλάκισης 15 μηνών . Ο λόγος που οδήγησε στην φυλάκισή του, δεν ήταν άλλος από το ότι για να βρει ο εν λόγω παίκτης ομάδα εμφανιζόταν πως εκπροσωπείται από ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία ατζέντηδων το οποίο μεταξύ άλλων φέρεται να είχε πελάτες τους Μπέιλ, Μάουντ, Γκρίλις κ.α.

Οι υποψήφιες ομάδες στο άκουσμα του συγκεκριμένου γραφείου έσπευδαν να του δώσουν συμβόλαιο. Όλα αυτά βέβαια μέχρι την στιγμή που τον έβλεπαν να παίζει. Το συγκεκριμένο γραφείο όπως γίνεται αντιληπτό, δεν είχε καμία σχέση με τον παίκτη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Βίμποργκ να κάνει καταγγελία στον παίκτη, στον οποίο και επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για εξαπάτηση, κλοπή και επίθεση στις αρχές Αυγούστου του 2020.

Ο Βερχάχεν κατάφερε να ασκήσει έφεση, να σπάσει τα περιοριστικά μέτρα που υπήρχαν και να διαφύγει στην Νότια Αμερική. Εκεί ο ίδιος το τελευταίο χρονικό διάστημα έκανε περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Κολομβίας, όπου και ζούσε ζωή μέσα στη χλιδή. Έμενε στα πιο ακριβά ξενοδοχεία, στα καλύτερα εστιατόρια και γενικότερα απολάμβανε τη ζωή.

Πως τα πλήρωνε όλα αυτά; Ο ίδιος έλεγε στα ανυποψίαστα θύματά του πως τα χρήματα έρχονται. Παρουσίαζε μάλιστα συναλλαγές, οι οποίες εκκρεμούσαν και κάπου εκεί ήταν που εξαφανιζόταν. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να περάσει αρκετό διάστημα στην Κολομβία αφήνοντας παράλληλα το ένα χρέος, μετά το άλλο.

Και εκεί που ο ίδιος κατάφερνε πάντα να ξεφεύγει έκανε το μοιραίοι λάθος. Ο 27χρονος πέρα από την χλιδάτη ζωή ήθελε και ερωτικές περιπτύξεις. Αυτό είχε σαν συνέπεια να έχει συναναστροφές με διάφορες ιερόδουλες, τις οποίες δεν πλήρωνε ποτέ, καθώς έφευγε την ώρα της πληρωμής. Ωστόσο την τελευταία φορά που το έκανε αυτές κατάφεραν να τον παραδώσουν στην αστυνομία.

Πιο σωστά οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έφτασαν στο σημείο γλίτωσαν τον Ολλανδό παίκτη από λιντσάρισμα. Αφού λοιπόν ανακρίθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό και οι ιερόδουλες πήραν τα χρήματα τους, σε είδος (ρούχα, ρολόι και κοσμήματα) από αυτά που φορούσε ο φερόμενος κροίσος, ο οποίος δεν είχε ούτε πέσος…

Η αστυνομία αφού προχώρησε στην διευθέτηση της υπόθεσης και δεν εκκρεμούσαν πλέον σε βάρος του άλλες κατηγορίες, τον άφησε ελεύθερο. Ωστόσο επειδή οι αστυνομικοί κατάλαβαν με τι ακριβώς είχαν να κάνουν έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες του, με στόχο να βρεθούν κι άλλοι που έχουν εξαπατηθεί από τον συγκεκριμένο.

Μέχρι στιγμής τα πρώτα θύματα έχουν ήδη αρχίσει να μιλούν κάτι που σημαίνει ότι σύντομα αναμένεται η επιστροφή του στην φυλακή. 

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: sdna.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο