Σταθερά στη 14η θέση η Κύπρος, βλέπει ακόμα πιο ψηλά

Οι προκρίσεις της Ομόνοιας, του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα "εμβολιάζουν" με πολύτιμους βαθμούς την Κύπρο, κρατώντας την σταθερή στην 14η θέση, με πολλές ελπίδες για το κάτι περισσότερο ενόψει της σεζόν 2022/23. 

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα (χωρίς να υπολογίζεται το πριμ ομίλων της Ομόνοιας ή άλλης ομάδας που πολύ πιθανόν να τα καταφέρει), η χώρα μας βρίσκεται στην 14η θέση με 26.250 βαθμούς. Η 14η θέση δίνει στην Κύπρο τη δυνατότητα να βγάλει δυο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ (2ο και 3ο προκριματικό)και τρεις στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν η χώρα μας καταφέρει να σκαρφαλώσει μέχρι την 12η θέση, τότε ο πρωταθλητής μας πάει στα playoffs του Champions League, o δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, o τρίτος ή ο Κυπελλούχος στα playoffs του Europa League και οι 4ος-5ος στο Europa Conference League.

Με αυτά τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας, η Κύπρος έχει όλα τα φόντα να πάρει μια καλή βαθμολογία για τη σεζόν 2022/23, αφού όλες οι ομάδες που βρίσκονται από κάτω, έχουν χάσει τουλάχιστον μια ομάδα από την Ευρώπη. 

Η βαθμολογία: 

Αναλυτικά τα δεδομένα και τι δίνουν οι θέσεις που θα καταλήξουν οι χώρες:  

Η χώρα που θα βρεθεί στη 16η και 17η θέση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα εκπροσωπηθεί το 2022-23 από τέσσερις ομάδες, μία στο Champions League (2ο προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

 Η 15η θέση εξασφαλίζει δύο ομάδες στο Champions League (2ο και 3ο προκριματικό), μία στο Europa League (3ο  προκριματικό) και δύο στο Europa Conference League (2ο προκριματικό), η 14η και 13η θέση, επιτρέπει στον πρωταθλητή παρουσία στον 3ο προκριματικό του Champions League με τον δευτεραθλητή στο 2ο προκριματικό (Champions League), τον Κυπελλούχο και τον 3ο και 4ο στο Europa League.

 Στην 11η και 12η θέση ο πρωταθλητής πάει στα playoffs του Champions League, o δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, o τρίτος ή ο Κυπελλούχος στα playoffs του Europa League και οι 4ος-5ος στο Europa Conference League.

Ροη ειδησεων
Πλούσιο Ευρωπαϊκό μενού με Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γ. – Λειψία για το UEFA Champions League, με αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές, 0% γκανιότα* και Cash Out από την Stoiximan
Πλούσιο Ευρωπαϊκό μενού με Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γ. – Λειψία για το UEFA Champions League, με αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές, 0% γκανιότα* και Cash Out από την Stoiximan
Κλεισιμο