Ομόνοια: Τα πρώτα κεφάλαια της ιστορικής πορείας

Η πρόκριση της Ομόνοιας στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και κατ’ επέκταση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αποτελεί ιστορικό γεγονός για το Σύλλογο. Η μεγάλη αυτή επιτυχία, θα επιφέρει πολλά εκατομμύρια στην Ομόνοια, θα την προσθέσει στον ποδοσφαιρικό χάρτη και ταυτόχρονα θα της αφαιρέσει μια και καλή την ηττοπάθεια που τη συνόδευε τα προηγούμενα χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ουστιαστικά θα αποτελέσει τον οδηγό για το μέλλον. 

Η Ομόνοια για να πετύχει το ακατόρθωτο, ξεπέρασε τον εαυτό της. Λογικό σε ένα σημείο. Ωστόσο δεν είναι μόνο η πρόκριση στους ομίλους που καταδεικνύει το γεγονός, αλλά και η σειρά των αγώνων. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να πετύχουν το ίδιο πράγμα φέτος, με λιγότερα -δυο- παιχνίδια, αν προκρινόταν η Γιουβέντους από τη Λιόν. Με Λέγκια Βαρσοβίας και Ερυθρό Αστέρας. Δυο αγώνες και ομίλους. Σε αυτό, όμως, το ενδεχόμενο δε θα γραφόταν η νέα χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας που θα παραμείνει ανοιχτό τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η Ομόνοια ξεκίνησε από τον 1ο προκριματικό γύρο. Απέκλεισε την Αραράτ και τις προαναφερθείσες ομάδες, την μια στην Πολωνία και την άλλη στην Κύπρο και πέτυχε ότι δεν κατάφερε ποτέ από την ημέρα που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Να προκριθεί τρεις φορές! Όχι να παίξει σε πλέι οφ και να βρεθεί στο κατώφλι των ομίλων. Αυτό το έκανε τρεις φορές στο παρελθόν, με Μέταλιστ, Σάλτσμπουργκ και Ντιναμό Μόσχας, αλλά σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν ξεκίνησε από τον α’ προκριματικό γύρο την προσπάθεια της.

Επομένως, η φετινή ξεχωριστή και απόλυτα πετυχημένη χρονιά της Ομόνοιας στην Ευρώπη, κατέγραψε ήδη δυο σημαντικά και πρωτοφανή κεφάλαια στο βιβλίο της ιστορίας. Τις τρεις προκρίσεις και πρώτη συμμετοχή σε ομίλους. Ο επίλογος είναι ανοιχτός και θα γραφτεί μετά τα διπλά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Όσον αφορά στα κεφάλαια που θα προστεθούν στο ιστορικό βιβλίο, θα καθοριστούν από την πορεία της ομάδας στους ομίλους, είτε του Γιουρόπα, είτε του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο