Χασούρα €470 εκατ. για την UEFA, μειωμένα ευρωπαϊκά πριμ για μια τετραετία!

Ό,τι οι πλείστοι στο ποδοσφαιρικό στερέωμα υποπτεύονταν ή/και φοβόντουσαν, είναι πλέον πραγματικότητα και μάλιστα απτή. Η κρίση του κορωνοϊού προκάλεσε (και προκαλεί) μεγάλο οικονομικό πλήγμα στην UEFA.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, σε συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA, European Club Association) η UEFA υποχρεώθηκε να παραδεχτεί πως ένεκα μη καταβληθεισών πληρωμών από τηλεοπτικούς της συνεργάτες (σ.σ. μεταξύ άλλων από Κίνα και Κατάρ) της λείπουν 470 εκατομμύρια ευρώ από τα προγραμματισμένα έσοδα των 2,55 δισ. τα οποία θα διαμοιράζονταν στους συλλόγους.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, το «ψαλίδι» στα πριμ των εκπροσώπων της Μπούντεσλιγκα την περασμένη περίοδο σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια. Τα μισά αποκόπηκαν από τα πριμ της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπάγερν, η Λειψία εισέπραξε 2,5 αντί για πέντε εκατομμύρια, Λεβερκούζεν μόνο δύο, Βόλφσμπουργκ και Φρανκφούρτη από 800.000 και η Γκλάντμπαχ σχεδόν 500.000.

Το πρόβλημα είναι πως με αυτό το «ψαλίδι» η UEFA κάλυψε μόνον το ένα πέμπτο της ζημίας της, εξ ου και -σύμφωνα πάντα με την BILD- και την τρέχουσα τετραετία θα υπάρξουν αποκοπές στα πριμ επιτυχίας στους συλλόγους.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο