Τσέφεριν: «Nα επιτρέψουμε την επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, επανέλαβε σήμερα (27/1) τη δέσμευση του κυβερνώντος σώματος να διοργανώσει το Euro 2020 σε 12 πόλεις, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η διοργάνωση, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περυσινό Ιούνιο-Ιούλιο, αναβλήθηκε για 12 μήνες, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Το Euro, που έχει προγραμματιστεί να ανοίξει αυλαία στις 11 Ιουνίου, πρόκειται να φιλοξενηθεί σε 12 πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και ο Τσέφεριν δήλωσε αισιόδοξος σχετικά με την παρουσία φιλάθλων.

«Είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα είναι πιθανό να είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τον ιο, καθώς πλησιάζουμε στη διοργάνωση», δήλωσε ο Τσέφεριν και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να δώσουμε στις πόλεις και στις κυβερνήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να διαμορφώσουμε μια ακριβή εικόνα για το τι θα είναι δυνατό, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Οι φίλαθλοι είναι τόσο μεγάλο και ξεχωριστό μέρος του ποδοσφαίρου... Πρέπει να επιτρέψουμε την επιστροφή τους στα γήπεδα».

Η UEFA, πάντως, ανακοίνωσε ότι η προθεσμία για την υποβολή πλάνου επιστροφής των φιλάθλων εντός των σταδίων μεταφέρθηκε για τις αρχές Απριλίου.

 ΑΜΠΕ

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο