"Σχεδιάζουν Champions League το Σαββατοκύριακο"

O πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA) και της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, επεξεργάζονται το σχέδιο που προβλέπει διεξαγωγή αγώνων του Champions League το Σαββατοκύριακο.

Αυτό αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Sport Bild, σημειώνοντας ότι η ιδέα αυτή θα αυξήσει το τηλεοπτικό κοινό σε όλο τον κόσμο.

Σε ορισμένες χώρες, η διαφορά ώρας, καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση των αγώνων του Champions League την Τρίτη και την Τετάρτη.

Έτσι, για παράδειγμα, στην Κίνα, μια αγορά που θέλει να κατακτήσει η UEFA, είναι τέσσερις τα ξημερώματα, όταν αρχίζουν οι αγώνες στην κορυφαία διοργάνωση.

Η μεταρρύθμιση αυτή θα σήμαινε ότι οι αγώνες στα εθνικά πρωταθλήματα θα έπρεπε να γίνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο Ανιέλι, πάντα σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, έθεσε ως θέμα την μείωση των ομάδων που θα παίζουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τη διευκόλυνση της αλλαγής αυτής.

Σύμφωνα με το Sport Bild, η γερμανική Football League (DFL), γνωρίζει τα πλάνα των δύο ανδρών και είναι εναντίον τους.

Μία άλλη πτυχή της μεταρρύθμισης, είναι πως θα επηρεαστούν οι όμιλοι της διοργάνωσης, αφού δεν θα υπάρχουν πλέον οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, αλλά τέσσερις με οκτώ ομάδες.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο