Τσάμπιονς Λιγκ: Πώς η Ομόνοια μπορεί να «αρπάξει» θέση ισχυρού στις κληρώσεις

Το 21ο πρωτάθλημα στην ιστορία της σε συνδυασμό με τη 16η θέση της Κύπρου στη βαθμολογία της UEFA την περίοδο 2019/20 τοποθετούν την αφετηρία της ευρωπαϊκής πορείας της Ομόνοιας στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το «τριφύλλι» κερδίζει έναν γύρο σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο εξακολουθεί να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (όχι με τον δικό του, αλλά) με τον συντελεστή της Κύπρου, ο οποίος για την ερχόμενη σεζόν είναι στους 5.550 βαθμούς.

Πλην εξαιρετικά απίθανου απροόπτου οι «πράσινοι» θα είναι στους unseeded (αδύναμους) του β’ προκριματικού γύρου, του οποίου η κλήρωση θα γίνει μαζί με την αντίστοιχη του α’ προκριματικού στα μέσα Ιουνίου.

Η διπλή σημασία των πρόωρων κληρώσεων
Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη πέρυσι, η κλήρωση του γ’ προκριματικού δεν θα λάβει χώρα ταυτόχρονα με αυτήν των πλέι οφ, ωστόσο και οι δύο θα διεξαχθούν πρόωρα. Η κλήρωση του γ’ προκριματικού θα γίνει μετά το πέρας του α’ (19 Ιουλίου) και η κλήρωση των πλέι οφ μετά τα δεύτερα παιχνίδια στον β’ προκριματικό (2 Αυγούστου).

Τι σημαίνει αυτό; Πρώτον, ότι οι ομάδες με πολύ μεγάλο συντελεστή στον α’ προκριματικό είναι πολύ πιθανό να κληρωθούν ως seeded στον γ’ (και αντιστοίχως οι ομάδες με πολύ μεγάλο συντελεστή στον β’ προκριματικό είναι πολύ πιθανό να κληρωθούν ως seeded στα πλέι οφ).

Δεύτερον, ότι  αν αυτές οι ομάδες αποκλειστούν στον β’ ή στον γ’ προκριματικό, τότε η αδύναμη (unseeded) ομάδα που θα τους αποκλείσει, θα πάρει τη θέση τους στον επόμενο γύρο και ουσιαστικά θα έχει κληρωθεί ως ισχυρή (seeded).

Η διπλή αξία μιας πρόκρισης
Με άλλα λόγια, η Ομόνοια με μια πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφαλίζει αφ’ ενός τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ (τουλάχιστον), αφ’ ετέρου θέση ισχυρού στον συγκεκριμένο γύρο -υπό προϋποθέσεις ακόμη και στα πλέι οφ!

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο