Όπως το είπε ο Μπεργκ, αλλά χωρίς το «ίσως»

Θα μπορούσε να εκληφθεί και ως η τραγική ειρωνεία της όλης υπόθεσης: ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας τη στιγμή της διακοπής της περιόδου 2019/20 η Ομόνοια είχε περισσότερη τύχη στην κλήρωση απ’ ό,τι ως εστεμμένη πρωταθλήτρια της σεζόν 2020/21.

Το περασμένο καλοκαίρι, το «τριφύλλι» από το Νο8 των 10 «ανίσχυρων» (unseeded) στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ «τράβηξε» το Νο8 των 10 «ισχυρών» (seeded), τη Λέγκια Βαρσοβίας. Κάτι πολύ καλύτερο δεν θα μπορούσε να είχε ζητήσει -και αποδείχθηκε στο γήπεδο.

Πλατύ ήταν το χαμόγελο της τύχης και στην κλήρωση του γ’ προκριματικού, καθώς από το Νο4 στην πεντάδα των «ανίσχυρων» (unseeded) η Ομόνοια «έπεσε» στο Νο3 της πεντάδας των «ισχυρών» (seeded): τον Ερυθρό Αστέρα, τον οποίο απέκλεισε.

Αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο, οι όροι και το σκηνικό αντιστράφηκαν. Από την πρώτη κλήρωση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ομόνοια ως Νο10 στη δεκάδα των «ανίσχυρων» (unseeded) βρίσκει μπροστά της -κατά πάσα πιθανότητα- το Νο1 στη δεκάδα των «ισχυρών» (seeded): την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Η πρωταθλήτρια Κροατίας έχει ευρωπαϊκό συντελεστή 44.500, ο οποίος δεν είναι απλώς ο καλύτερος μεταξύ των ομάδων στον β’ προκριματικό γύρο, αλλά ο δεύτερος καλύτερος μεταξύ όλων των συλλόγων που μετέχουν ως πρωταθλήτριες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πίσω μόνον από τη Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ (59.000), η οποία όμως αρχίζει την προσπάθειά της απ’ ευθείας από τα πλέι οφ.

«Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ αγωνίζεται σε πολύ ψηλό επίπεδο. Είναι δύσκολη ομάδα, ίσως η δυσκολότερη που μπορούσε να μας τύχει σε αυτόν τον προκριματικό γύρο», δήλωσε αμέσως μετά την κλήρωση της 16 Ιουνίου ο Χένινγκ Μπεργκ. Με βάση τους συντελεστές ισχύος, ο Νορβηγός είπε την πάσα αλήθεια. Το «ίσως» ήταν περιττό…

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο