Ομόνοια: Ανοίγει την «ψαλίδα» από τον ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη

Ακόμη κι εν τη (παντελή) απουσία του από την Ευρώπη, για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2001/02, ο ΑΠΟΕΛ είναι και θα παραμείνει η κυπριακή ομάδα με τα περισσότερα παιχνίδια, τις περισσότερες νίκες και τα περισσότερα τέρματα στις διοργανώσεις της UEFA.

Υπάρχει όμως και μια κατηγορία, στην οποία η Ομόνοια κατόρθωσε -παρά την τριετή απουσία της (από το 2017 έως το 2019)- να διατηρήσει τα πρωτεία έναντι του «αιωνίου αντιπάλου». Πρόκειται για τον αριθμό των συμμετοχών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με το αποψινό παιχνίδι κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ, για τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, το «τριφύλλι» θα εγκαινιάσει την 44η χρονιά του στην Ευρώπη (σ.σ. πρώτη εμφάνιση την περίοδο 1965/66).

Στον αντίποδα, οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν κερδίσει 42 φορές το εισιτήριο για τις διοργανώσεις της UEFA και θα μείνουν σε αυτόν τον αριθμό, τουλάχιστον έως το επόμενο καλοκαίρι. Τοιουτοτρόπως οι «πράσινοι» ανοίγουν στις δύο σεζόν το προβάδισμά τους έναντι του ΑΠΟΕΛ, ενώ διατηρούν το +16 από την Ανόρθωση που είναι στην τρίτη θέση με 28 χρονιές στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο