Αντέδρασε το Μόναχο στο σενάριο να μην φιλοξενήσει αγώνες του Euro 2020

«Η απόσυρση της πόλης του Μονάχου απ’ το Euro2020, δεν είναι στην ατζέντα» ήταν το σχόλιο της γερμανικής οργανωτικής επιτροπής του Euro2020, μετά τα σχόλια απ’ την UEFA, πως εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τη διοργάνωση αγώνων της τελικής φάσης από πόλεις που δεν θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν φιλάθλους στα γήπεδά τους.

Το Μόναχο έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τέσσερα παιχνίδια του Euro2020 (τα τρία ματς της Γερμανίας με Γαλλία, Πορτογαλία, Ουγγαρία κι έναν προημιτελικό) κι όπως ανέφερε η οργανωτική επιτροπή της βαυαρικής πόλης σε ανακοίνωσή της «...η γερμανική ομοσπονδία και η πόλη του Μονάχου συνεχίζουν να εργάζονται πάνω σε διαφορετικά σενάρια, τα οποία περιλαμβάνουν την πιθανή παρουσία θεατών».

«Βεβαίως και θα ήταν πολύ καλύτερο να υπάρξει κοινό στις εξέδρες» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει πως «...για την ώρα επικρατούν οι υγειονομικοί κανονισμοί της Βαυαρίας».

Η UEFA ανακοίνωσε την Τετάρτη (17/03) πως δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή ενός Euro χωρίς θεατές. «Εάν μία πόλη έρθει με πρόταση για αγώνες με κλειστές πόρτες, οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις θα μπορούσαν να "μεταφερθούν" σε άλλες πόλεις με τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν κόσμο», ανέφερε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μονάχου Ντίτερ Ρέιτερ, αναφέρθηκε αντίστοιχα δηκτικά στην ανακοίνωση της UEFA: «θα επιθυμούσα οι αξιωματούχοι της UEFA, ιδίως σ’ αυτές τις εποχές, να επιδιώκουν απευθείας επαφές με τις διοργανώτριες πόλεις για να βρουν από κοινού μία λύση.

Είναι αδύνατο για την ώρα να γίνουν προβλέψεις για το μέγεθος της μόλυνσης απ’ την Covid-19 και το αν θα μπορούσαν να πάνε φίλαθλοι τον Ιούνιο στο γήπεδο. Αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο πως με τα μέτρα που είναι αυτή τη στιγμή σε ισχύ, δεν μπορεί να δοθεί ακόμη άδεια για να δώσει το παρών ο κόσμος στα παιχνίδια» σχολίασε ο κ. Ρέιτερ.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο