Αισιοδοξεί πως μπορεί να γεμίσει τουλάχιστον το 50% του γηπέδου!

Η UEFA περιμένει με αγωνία τις τελικές προτάσεις των χωρών για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα, με την Αγγλία να αισιοδοξεί πως μπορεί να γεμίσει τουλάχιστον το 50% του Γουέμπλεϊ!

Η αντίστροφη μέτρηση για το Euro 2020 έχει αρχίσει και στις 7 Απρίλιου η UEFA θα έχει στα χέρια της τα τελικά σχέδια των 12 χωρών που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση! Μάλιστα, τότε θα γνωρίζει και ποια κράτη δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν την παρουσία οπαδών στα γήπεδα, κάτι που μπορεί να φέρει και αλλαγές στις έδρες. Μάλιστα, τη δεδομένη στιγμή το Δουβλίνο κινδυνεύει αρκετά να μείνει χωρίς φιλοξενία αναμέτρησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Νάιτζελ Χάντλεστον, υπουργός Αθλητισμού της Αγγλίας, δήλωσε ότι τα γεμάτα στάδια για τους ημιτελικούς και τους τελικούς είναι «στόχος» για την κυβέρνηση, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση. Οι Αγγλοι έχουν στα πλάνα τους να φιλοξενήσουν αγώνες ομίλων με 10.000 οπαδούς, με περισσότερους στη φάση των «16». Οσο για τον ημιτελικό και τον τελικό, επιθυμία είναι η προσέλευση του κόσμου να ξεπεράσει το 50%!

Τόσο η UEFA όσο και η FA δεν έχουν καμία προσδοκία ότι θα είναι γεμάτα τα γήπεδα, αλλά πιστεύουν ότι θα είναι δυνατή η γρήγορη αντίδραση σε οποιαδήποτε χαλάρωση των περιορισμών. Ενας συνδυασμός πιστοποιητικού εμβολιασμού και rapid test θα μπορούσε να βοηθήσει, ώστε η προσέλευση του κόσμου να είναι μεγαλύτερη.

Η UEFA έχει θέσει ως μέγιστο όριο το 30% της χωρητικότητας ενός γηπέδου, αλλά αυτή η απόφαση αναμένεται να αρθεί ανάλογα με το τι ισχύει σε κάθε χώρα. Η Αγία Πετρούπολη και η Ρώμη δήλωσαν ότι στοχεύουν στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων, ενώ η κυβέρνηση της Δανίας επιβεβαίωσε ότι θα επιτρέψει 12.000 οπαδούς στο Parken Stadium της Κοπεγχάγης (36.000 χωρητικότητα), αν και μπορεί να αυξήσει αυτόν τον αριθμό.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο