Με 45.000 κόσμο οι ημιτελικοί και ο τελικός

Τα μέτρα που έχει πάρει η αγγλική κυβέρνηση αναφορικά με τις κοινωνικές αποστάσεις δεν πρόκειται να αλλάξουν μέχρι τις 19 Ιουλίου, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει διάθεση να μπει ένας αστερίσκος όσον αφορά στο κομμάτι "αθλητισμός".

Για την ακρίβεια στο κομμάτι που αφορά το ποδόσφαιρο και ακόμα πιο εξειδικευμένα στο Euro 2020, με τα αγγλικά ΜΜΕ να αναφέρουν με σημερινά δημοσιεύματα πως η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον επιθυμεί να υπάρχει χαλάρωση μέτρων όσον αφορά στους αγώνες της τελικής φάσης που είναι να γίνουν στο "Γουέμπλεϊ".

Για τα τρία ματς της φάσης των ομίλων που φιλοξενεί ο "ναός του αγγλικού ποδοσφαίρου" ο μάξιμουμ αριθμός θεατών στις εξέδρες έχει οριστεί στις 22.500 και στο πρώτο ματς της Αγγλίας, απέναντι στην Κροατία (1-0), βρέθηκαν στις εξέδρες 18.497 θεατές. Όσοι είχαν πρόσβαση είχαν φροντίσει να δείξουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικό τεστ σε κορονοϊό, με τα ΜΜΕ στο Νησί να υποστηρίζουν πως το ποσοστό κόσμο στο "Γουέμπλεϊ" θα ανέβει.

Αυτό θα γίνει στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τα τρία αυτά σπουδαία ματς να αναμένεται να γίνουν με 45.000 στις κερκίδες σε καθένα από αυτά, στο πλαίσιο ενός προγράμματος της κυβέρνησης με την ονομασία "Events Research Programme" (Ερευνητικό Πρόγραμμα Γεγονότων").

Αυτό δίνει την ευλυγισία στην κυβέρνηση να προβαίνει σε κάποιες εξαιρέσεις όσον αφορά στους περιορισμούς που θέτει ελέω του κορωνοϊού, με το ποδόσφαιρο να φαντάζει έτοιμο να βγει ευνοημένο από τις συγκυρίες και να φιλοξενήσει ένα σεβαστό κομμάτι κόσμου στα τρία τελευταία ματς της διοργάνωσης, έτσι ώστε να θυμίσει κάτι από το πρόσφατο -προ κορονοϊού- όμορφο παρελθόν του.

Πηγή: Sport24

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο