«Για κορωνοϊό θα υπήρχε αναβολή, για ανακοπή καρδιάς όχι»

Βολές του ομοσπονδιακού προπονητή της Δανίας για τη στάση που κράτησε η UEFA μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Φινλανδία. 

Ο Κάσπερ Χιούλμαντ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσα συνέβησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Κοπεγχάγη με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να πιέζει για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση. 

«Είναι εντελώς λάθος να λένε ότι οι παίκτες ήθελαν να παίξουν το ματς. Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Μας έδωσαν δύο επιλογές, να παίξουμε το ματς κανονικά το ίδιο βράδυ ή την επόμενη μέρα το μεσημέρι. Βρήκαμε δύσκολο να το διαχειριστούμε. Δεν μας πίεσαν, αλλά νιώσαμε πίεση. Ήμασταν σε δίλημμα, αν και θεωρούσαμε και τις δύο αυτές επιλογές λάθος. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού, ο κανονισμός προβλέπει αναβολή για 48 ώρες και τώρα σε ανακοπή καρδιάς δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Αυτό είναι λάθος. Η σωστή διαχείριση δεν γράφεται σε πρωτόκολλα», τόνισε ο Χιούλμαντ. 

«Καταλαβαίνω απόλυτα ότι κάποιοι παίκτες ίσως δεν είναι ψυχολογικά έτοιμοι να αγωνιστούν. Όμως οι ειδικοί που ήταν δίπλα μας μπόρεσαν να μας βοηθήσουν στη διαχείριση της κατάστασης. Οι παίκτες δεν φοβούνται να βγουν στο γήπεδο, αλλά δεν είναι μόνο θέμα δικό τους. Όλοι έχουν ανθρώπους δικούς τους και για όλους υπήρξε έντονη φόρτιση. Όταν όμως θα έρθει η ώρα για τον αγώνα μας την Πέμπτη, θα είμαστε έτοιμοι. Πιστεύω πως όλοι θα είναι καλά, αν και κάτι τέτοιο δεν το ξεπερνάς εύκολα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το συναίσθημα ως κινητήριο δύναμη την Πέμπτη. Δεν έχουμε τελειώσει από αυτό το τουρνουά, εξακολουθώ να πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε κάτι στο Euro» συμπλήρωσε αναφερόμενος στις συνθήκες προετοιμασίας της ομάδας του για το παιχνίδι με το Βέλγιο. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο