«Ύποπτο αυτό που συνέβη, δεν πιστεύω στις συμπτώσεις σε τέτοια θέματα»

Με διόλου καλό μάτι δεν είδαν στην Αϊντχόφεν την στο παρά… πέντε ειδοποίηση εκ μέρους των κυπριακών αρχών πως δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας (Έραν Ζάχαβι και Τζόρνταν Τέζε) δεν πρέπει να ταξιδέψουν μαζί με την υπόλοιπη αποστολή στην Κύπρο, ειδάλλως άπαντες θα τεθούν σε καραντίνα με την άφιξή τους στο νησί.

Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο η προγραμματισμένη για απόψε αναμέτρηση του ολλανδικού συλλόγου με την Ομόνοια στο ΓΣΠ (22:00 CytavisionSports3HD) δεν θα λάμβανε χώρα.

«Είναι ύποπτο αυτό που συμβαίνει εδώ», δήλωσε ο Τόουν Χέρμπραντς, στην εφημερίδα Telegraaf. «Επρόκειτο να πετάξουμε στις δέκα και στις δέκα παρά δέκα λάβαμε το τηλεφώνημα από την Κύπρο. Αμέσως επικοινωνήσαμε με την UEFA. Συμφώνησαν μαζί μας σε όλα τα σημεία, σε τελική ανάλυση πάντα και παντού ενεργούμε βάσει των κατευθυντήριων γραμμών. Μας ειπώθηκε όμως επίσης ότι αν πάρουμε το ρίσκο έναντι των κυπριακών αρχών, τότε όντως θα μπαίναμε σε καραντίνα, καθώς υπάρχει κανονιστικό έλλειμμα», συνέχισε εξαγριωμένος ο γενικός διευθυντής της Αϊντχόφεν.

Ζάχαβι και Τέζε κατεβήκαν από το αεροπλάνο, αλλά ο Χέρμπραντς υπογράμμισε ότι ο σύλλογος θα κάνει τα πάντα, προκειμένου και οι δύο να ταξιδέψουν στην Κύπρο, πιθανώς με ιδιωτικό αεροπλάνο. «Αν αξίζει τον κόπο; Σίγουρα θα το κάνουμε, αν μπορέσουμε να το κανονίσουμε σε λογικό πλαίσιο», υποστήριξε ο Χέρμπραντς.

«Μιλάμε για ευ αγωνίζεσθαι, συμμόρφωση με όλους τους κανόνες που έχουν τεθεί, αλλά εδώ προσκρούουμε πάνω στις τοπικές αρχές. Αν μας είχαν καλέσει δέκα λεπτά αργότερα, θα ήμασταν ήδη στον αέρα με κατεύθυνση την Κύπρο. Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις σε τέτοια θέματα. Αυτή είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση», κατέληξε ο γενικός διευθυντής της ολλανδικής ομάδας.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο