Βενγκέρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Μόνο τα ματς που έχουν νόημα»

Ο σύμβουλος της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, θεωρεί πως είναι άδικο για τους παίκτες να περιμένουν τέσσερα χρόνια για να πάρουν μέρος σε ένα Μουντιάλ και τόνισε την αναγκαιότητα για την ενίσχυση των μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Μουντιαλ κάθε δύο και όχι τέσσερα χρόνια "που είναι άδικο για τους πρωταγωνιστές", προσπάθεια για συμπίεση των ημερομηνιών όσον αφορά στους προκριματικούς αγώνες και περισσότερα διαλείμματα μέσα στη χρονιά για να παίρνουν ανάσες οι παίκτες.

Αυτές είναι πάνω κάτω οι απόψεις του Αρσέν Βενγκέρ για τις αλλαγές που επιβάλλεται να έρθουν με γνώμονα το καλό του βασιλιά των σπορ, με τον άλλοτε τεχνικό της Άρσεναλ και νυν σύμβουλο του προέδρου της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, να τονίζει σε συνέντευξή του στο "Bein Sports".

"Εάν κοιτάξετε τα ρόστερ των ομάδων που παίρνουν μέρος στα Μουντιάλ θα δείτε πως ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 27, 28 έτη. Το γεγονός πως το Μουντιάλ γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια δίνει ελάχιστες για να το κατακτήσει κάποιος ξανά αφού στην επόμενη συμμετοχή του θα είναι 32,33 ετών.

Για αυτό το λόγο, ίσως θα έπρεπε να διοργανώσουμε το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια. Βγάλτε έξω όλα τα άλλα τουρνουά. Διοργανώστε μόνο τουρνουά με νόημα και βγάλτε εκτός όλες τις άλλες διοργανώσεις που γίνονται παράλληλα.

Θα πρέπει να διεξάγονται μόνο τα ματς που έχουν νόημα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρσέν Βενγκέρ, και συμπλήρωσε: "Μία από τις λύσεις που θα κοιτάξουμε είναι να χωρέσουμε τα ματς των προκριματικών σε λιγότερες ημερομηνίες.

Αντί να παίζουν οι παίκτες τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, τον Σεπτέμβριο, τον Μάρτιο, τον Ιούνιο, μπορούμε να κάνουμε τα προκριματικά μέσα σε έναν μήνα ή να τα χωρίσουμε σε δύο γκρουπ, τον Οκτώβριο και τον Φεβρουάριο.

Έτσι θα κερδίσουμε τέσσερις ημερομηνίες και οι παίκτες θα μπορούν να αφοσιωθούν στους συλλόγους τους από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Επιπλέον, με τους ρυθμούς που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή οι παίκτες, νομίζω ότι είναι σημαντικό για όλους να έχουν τέσσερις εβδομάδες διακοπών κάθε χρόνο".

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: sport24.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο