Ιταλία: Η ιστορική νίκη και τα μεγάλα ρεκόρ του Ρομπέρτο Μαντσίνι

 Τα 24 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα, εκ των οποίων μόνο τέσσερα είναι φιλικά, έφτασε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας, στη χθεσινή νίκη (2-0) επί της Βουλγαρίας στη Σόφια, για τον 3ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Έτσι είναι ένα βήμα από τον Ματσέλο Λίπι (25) και έξι από τον Βιτόριο Πότσο (30). Ήδη την Τετάρτη στο Βίλνιους, απέναντι στη Λιθουανία, ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής, μπορεί να ισοφαρίσει τα 25 παιχνίδια του Λίπι, από το 2004 έως το 2006.

Η διαφορά γκολ είναι επίσης εξαιρετική, +52, ενώ σε 17 παιχνίδια από 29 συνολικά, η Ιταλία δεν έχει δεχΘεί γκολ και μάζεψε μόλις τρεις φορές  τη μπάλα από την εστία της, στα τελευταία 14 ματς. Επίσης στα 29 παιχνίδια του ως προπονητής της ο Μαντσίνι, έχει κερδίσει το 69% των αγώνων, 20 συνολικά και είναι ο Ιταλός ομοσπονδιακός με τον υψηλότερο μέσο όρο νίκης. Πίσω είναι ο Βιτόριο Πότσο, με 66% σε 95 πάγκους, ενώ ο Αρίγκο Σάκι είναι στο 64% σε 53 παιχνίδια.

Η Ιταλία σημείωσε το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της (έξι), κρατώντας ανέπαφη την εστία της, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε με τον Φερούτσιο Βαλκαρέτζι, μεταξύ 1972 και 1974, όπως επίσης προσθέτει η βρετανική εταιρεία ανάλυσης αθλητικών στοιχείων Opta Sports.

Η χθεσινή νίκη της Ιταλίας είναι επίσης ιστορική, γιατί είναι η πρώτη που κατάφεραν οι Azzurri στη Βουλγαρία. Προηγουμένως, η εθνική ομάδα είχε τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες σε βουλγαρικό έδαφος. Η τελευταία ήττα (2-1) χρονολογείται από το 1991, σε έναν φιλικό αγώνα στη Σόφια, όπου τρεις παίκτες της είχαν αποβληθεί.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο