Η FIFA απειλεί τη Νορβηγία με αποκλεισμό από το Μουντιάλ 2026

 Με αποκλεισμό από το Μουντιάλ του 2026 απειλεί την Νορβηγία, σε περίπτωση που αυτή μποϊκοτάρει το Μουντιάλ του 2022 η FIFA ενώ είναι πολύ πιθανό να κοπούν και τα κονδύλια που δίνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Επιστολή στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νορβηγίας έστειλε η FIFA.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία σε αυτή αναφέρεται στις τέσσερις ποινές, με τις οποίες κινδυνεύει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νορβηγίας, σε περίπτωση που αποφασίσει να μποϊκοτάρει το Μουντιάλ του 2022 που θα γίνει στο Κατάρ.

Οι Νορβηγοί έχουν θίξει έντονα το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι το οποίο έκαναν και στο φιλικό που έδωσαν με την Εθνική μας ομάδα, όπου και φόρεσαν μπλουζάκια με μηνύματα για τους αδικοχαμένους εργάτες με αφορμή τον θάνατο 6.500 εργατών που συμμετείχαν στην κατασκευή των γηπέδων, όπου και θα γίνουν οι αναμετρήσεις του Μουντιάλ.

Από την πλευρά της η FIFA προειδοποίησε ότι αν τελικά η Νορβηγία αποφασίσει στις 20 Ιουνίου, όπου και θα γίνει η συνέλευση στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, προκειμένου να αποφασίσουν τι θα κάνουν για το εν λόγω θέμα, να μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ τότε δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Μουντιάλ που θα γίνει το 2026.

Εκτός όμως από την συγκεκριμένη τιμωρία, οι Νορβηγοί θα τιμωρηθούν μεταξύ άλλων και με πρόστιμο, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και περικοπές στα ετήσια κονδύλια, που μοιράζει η FIFA στις εθνικές  ομοσπονδίες… Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάζει το δημοσίευμα της νορβηγικής ιστοσελίδας nrk.no, το 50% των Νορβηγών δηλώνουν υπέρ στο να υπάρξει μποϊκοτάρισμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το 26% απάντησε «όχι» στο μποϊκοτάζ, ενώ το 24% «δεν ξέρω». Αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της νορβηγικής ομοσπονδίας, η οποία από την πλευρά της αφουγκράζεται τα μηνύματα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρεί όμως, πως το μποϊκοτάζ δεν είναι το κατάλληλο εργαλείο που θα ευαισθητοποιήσει το κοινό και θα φέρει λύση στο πρόβλημα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο