Εκατόμβη νεκρών: Κατά του μποϊκοτάζ η Νορβηγία

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νορβηγίας αποφάσισε κατά του μποϊκοτάζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ του 2022, παρά την εκατόμβη νεκρών εργατών για την κατασκευή των γηπέδων.

Στην ψηφοφορία που διεξάχθηκε στα ανάμεσα στα μέλη της ομοσπονδίας, οι 368 τάχθηκαν κατά του μποϊκοτάζ, ενώ μόνο οι 121 τάχθηκαν υπέρ του, αν και το νορβηγικό κοινό είδε με καλό μάτι την προοπτική του μποϊκοτάζ.

Όσοι τάχθηκαν κατά του μποϊκοτάζ, δεν αναιρούν τα όσα συνέβησαν, ωστόσο θεωρούν ότι αυτή η αντίδραση δεν θα φέρει την αλλαγή που ζητάνε όλοι όσοι είναι υπέρ του μποϊκοτάζ.

Υπενθυμίζεται ότι η FIFA είχε προειδοποιήσει τη Νορβηγία ότι θα την αποκλείσει από τα προκριματικά του επόμενου Μουντιάλ και κατ' επέκταση της τελικής φάσης της διοργάνωσης, σε περίπτωση που προχωρούσαν στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Οι ποδοσφαιριστές της Νορβηγίας στις τελευταίες αναμετρήσεις που δώσανε, συμπεριλαμβανομένης αυτής με τη χώρα μας, πριν από κάθε παιχνίδι έβγαιναν στον αγωνιστικό χώρο με μπλουζάκια υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταδικάζοντας τα όσα συνέβησαν στο Κατάρ.

Πηγή: Sport24

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο