Στέρλινγκ: Ο εφιάλτης ξεκίνησε από μια φωτογραφία στα social media!

Πολλοί απόρησαν με το που έμαθαν ότι μετά τον Μπεν Γουάιτ της Άρσεναλ, και ο Ραχίμ Στέρλιγνκ αποχώρησε από την αποστολή της Αγγλίας για οικογενειακούς λόγους. Τελικά όπως αποδείχθηκε, ο λόγος ήταν αρκετά σοβαρός.

Η οικογένειά του είχε επιστρέψει στο σπίτι τους στο Κόμπαμ του Σάρεϊ (το οποίο βρίσκεται 15 μόλις λεπτά από το προπονητικό της Τσέλσι) ενώ εκείνος συνέχιζε τις υποχρεώσεις του για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα νέα, όμως, για τον άσσο της Τσέλσι ήταν ολίγον τι… τρομακτικά.

Ένοπλοι ληστές διέρρηξαν το σπίτι με τη γυναίκα του και τα παιδιά του να βρίσκονται εντός του σπιτιού τους και έκλεψαν ρολόγια αξίας 300 χιλιάδων λιρών. Σύμφωνα με τη Sun, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η σύζυγος του Στέρλινγκ βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές ή αν εκείνοι έφυγαν με το που κατάλαβαν ότι κάποιος ήταν στο σπίτι.

Όπως ανέφερε o επικεφαλής του τμήματος της Εθνικής Νοημοσύνης (National Intelligence) που ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα, υπάρχουν ομάδες ληστών που δρουν μέσω των social media. Παρακολουθούν τη ζωή επώνυμων (άρα και πλουσίων)  και τις στιγμές που εκείνοι απουσιάζουν από τα σπίτια τους, τότε κάνουν τη ληστεία. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, και έτσι συνέβη πιθανότατα και στην περίπτωση του Στέρλινγκ.

Η γυναίκα του είχε ανεβάσει φωτογραφίες δικές της και των παιδιών από την Ντόχα του Κατάρ και σύμφωνα με τον επικεφαλή της αποστολής της Αστυνομίας, Καρλ Γουίλιαμς, αυτός ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους για τον οποίο συνέβη η ληστεία.

«Πολλά πλούσια άτομα της κοινωνίας μας είναι ενεργά στα social media και αυτό τους κάνει πιο εύκολα στόχους καθώς δίνονται στο φως της δημοσιότητας εικόνες της περιουσίας τους, πληροφορίες για μελλοντικά τους πλάνα, στοιχεία που μπορεί να φανούν χρήσιμα σε όποιον τους έχει βάλει στόχο», ήταν τα ακριβή λόγια του.

Όσον αφορά τον Στέρλινγκ, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Κατάρ για τον προημιτελικό με το Κατάρ, εφόσον ο ίδιος και η οικογένειά του ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο