ΕΠΟ και Sportradar παρουσίασαν το νέο app για την καταπολέμηση χειραγώγησης αγώνων

Την Παρασκευή (13/5) η ΕΠΟ σε συνεργασία με την Sportradar παρουσίασε την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής εμπιστευτικών πληροφοριών για περιπτώσεις χειραγώγησης αγώνων, με το όνομα HFF Integrity. Πρόκειται για ένα app, το οποίο θα έχει στόχο να επικοινωνεί πρώτα απ' όλα με νέους ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες.

Οι πληροφορίες που θα παρέχονται από τους παίκτες θα μεταφέρονται με εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα στα μέλη της επιτροπής της δεοντολογίας. Παρόμοια εφαρμογή χρησιμοποιεί η FIFA, όπως και η γερμανική λίγκα.

"Είναι μία εφαρμογή που θα προσθέσει ακόμη ένα όπλο για την καταπολέμηση χειραγώγησης των αγώνων. Προχωράμε στην εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, κάνουμε βήματα εκσυγχρονισμού" δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Δημητρίου.

Ο εκπρόσωπος της FIFA για τα ζητήματα ακεραιότητας κ. Μποβολέντα τόνισε: "Στόχος της FIFA είναι η προστασία της ακεραιότητας και του παιχνιδιού και τέτοιοι μηχανισμοί είναι ένας τρόπος να το πετύχει. Η ΕΠΟ έχει ένα ακόμη όπλο για να αποτρέπει το στήσιμο αγώνων. Είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας με παίκτες, προπονητές, διαιτητές και το κοινό. Σημαντικό είναι ότι μπορούν να γίνουν οι καταγγελίες ακόμη και ανώνυμα, προστατεύοντας την ταυτότητα του καταγγέλλοντα".

Από την πλευρά του o εκπρόσωπος της UEFA κ. Ρηγόπουλος δήλωσε: "Η μάχη κατά του στησίματος δεν είναι δύσκολη, συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα και το ξέπλυμα χρήματος. Στην Ελλάδα δεν είναι ιδανική η κατάσταση, ειδικά στις κατώτερες κατηγορίες. Η κατάσταση στη χώρα έχει αναλυθεί, έχει κατατεθεί η Ολιστική Μελέτη, η οποία προέβλεπε πως θα μειώσει το πρόβλημα. Μία από τις κατευθύνσεις ήταν αυτό το app. Πέρα από τις αναφορές μέσω του στοιχήματος, οι πληροφοριοδότες μπορούν να βοηθήσουν επίσης".

Ο κ. Γεροντικός, διευθυντής πωλήσεων της Sportradar στη Δυτική Ευρώπη παρουσίασε την εφαρμογή. Το app επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν τα περιστατικά, να επισυνάπτουν αρχεία και να ενημερώνονται για τους Κανόνες του Αθλήματος, τον Κώδικα Δεοντολογίας και τον Πειθαρχικό κώδικα. Ο καθένας στην εφαρμογή μπορεί εύκολα και γρήγορα να καταθέσει στοιχεία για τα ύποπτα παιχνίδια.

Τέλος, ο γ.γ. Αθλητισμού κ. Μαυρωτάς δήλωσε: "Το πρόβλημα χειραγώγησης είναι από τις βασικές απειλές. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα. Το πρόβλημα για να αντιμετωπιστεί εκτός από συνεργασία σε διεθνή επίπεδο, χρειάζεται και συνεργασία στο εσωτερικό της χώρας. Αναγκαία η ανταλλαγή πληροφοριών, για να πυκνώσουμε το δίκτυ. Η εφαρμογή προστίθεται σε αυτές στο ΕΠΑΘΛΑ και το Red Button του ΠΣΑΠΠ. Είναι μέρος της λύσης όχι η λύση, χρειάζεται επίσης και η πολιτική βούληση, η οποία υπάρχει".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο